zamknij

Czekoladowe ciasto buraczane

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Dla czekoladoholików!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaCzekoladowe ciasto buraczane

Składniki

  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/3 szklanki puree z (ugotowanego) buraka
  • 2 jajko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • szczypta soli
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
0
0

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni (termoobieg). W misce wymieszaj mokre składniki: jajko, jogurt naturalny oraz puree z buraka.
  • Czekoladę rozpuść (w kąpieli wodnej) i dodaj do mokrych składników. Przez chwilę ubijaj trzepaczką, aby napowietrzyć masę. W osobnej, nieco większej, misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, kawę rozpuszczalną, sól oraz ziarenka wanilii.
  • Mokre składniki połącz z suchymi i porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Gotową masę przelej do kokilki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40-50 minut. Wyjmij, ostudź i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

tvnpix