zamknij

Czekoladowe ciasto buraczane

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Dla czekoladoholików!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaCzekoladowe ciasto buraczane

Składniki

  • 50g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 1/3 szklanki puree z (ugotowanego) buraka
  • 2 jajko
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki kakao
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • szczypta soli
  • ziarenka z 1/2 laski wanilii
0
0

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 180 stopni (termoobieg). W misce wymieszaj mokre składniki: jajko, jogurt naturalny oraz puree z buraka.
  • Czekoladę rozpuść (w kąpieli wodnej) i dodaj do mokrych składników. Przez chwilę ubijaj trzepaczką, aby napowietrzyć masę. W osobnej, nieco większej, misce wymieszaj suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cukier, kawę rozpuszczalną, sól oraz ziarenka wanilii.
  • Mokre składniki połącz z suchymi i porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Gotową masę przelej do kokilki. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 40-50 minut. Wyjmij, ostudź i podawaj.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

tvnpix