zamknij

Czekoladowe clafoutis a'la piernik z orzechami

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
i owocem kaki
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: pannamadziaCzekoladowe clafoutis a'la piernik z orzechami i kaki

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki razowej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 łyżka przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka budyniu czekoladowego/kakao
0
0

Sposób przygotowania:

  • Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj jajko i mleko, zmiksuj na gładką masę (ma być rzadka).
  • Naczynie nasmaruj masłem, ułóż owoce, zalej masą.
  • Na wierzchu ułóż resztę orzechów. Piecz ok. 30 minut w 180 *C.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a smaczne chociaz ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Autorem nie jest pannamadzia :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Corpus delicti końca lata Przepis 211

          Corpus delicti końca lata

          Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          Kaczka pływaczka Przepis 30

          Kaczka pływaczka

          Kaczka i ziemniaki na słodko

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          tvnpix