zamknij

Czekoladowy blok Agnieszki Kaczorowskiej

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Czekoladowa rozkosz na każdą okazję.
Ugotowałem to!28
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Czekoladowy blok Agnieszki Kaczorowskiej

Składniki

  • 1 opakowanie margaryny
  • 4 łyżki kakao
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 szklanki cukru
  • 1 opakowanie mleka w proszku
  • 1 duże opakowanie herbatników
0
23

Sposób przygotowania :

W garnuszku rozpuść margarynę, cukier i wodę. Całość lekko ostudź i dodaj kakao. Do tego powoli wsypuj mleko w proszku, cały czas mieszając. Do gotowej, gładkiej masy wsyp pokruszone herbatniki. Blaszkę wyłóż folią spożywczą i wylej na nią gotową masę z herbatnikami. Ciasto włóż do lodówki, aby zastygło. Gotowy blok można kroić w kawałeczki jak batoniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
anula2611

cały czas się zastanawiam czy te 500g mleka w proszku to nie za dużo? blok był lekko miękki a powinien być twardy...

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      robie takie coś od ok 6 lat ;) i zawsze równie szybko znika z talerzyka.. ;) pyszne jest...ale mleko w proszku sporo kosztuje jak na taką pporcje ;) pzdr i polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          To jest świetne i proste ciasto.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              zgadzam się z poprzednim komentarzem, mi również wychodzi jaśniejsza masa. ponadto u nas na pomorzu gdańskim ten blok nazywa się "swojska czekoladą" i różnica polega na tym, że dodajemy jeszcze bakalie (najczęściej rodzynki- ilość wg uznania). trzeba też ustrzec, że jeżeli doda się za dużo margaryny, tłuszcz "wyjdzie" na wierzch... rozwiń

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  jakieś strasznie ciemne wam wyszło na tym zdjęciu. Natomiast jak dodajemy mleko w proszku to warto użyć miksera, wtedy nie będzie grudek. Zamiast pisać opakowanie mleka w proszku powinno się podać wagę bo są różne opakowania ja dodaje 500g. Jeszcze jedna uwaga ja dodaje 1,5 szklanki cukru i 5 łyżek kakao.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Przysmak młodości Przepis 137

                      Przysmak młodości

                      Kanapka idealna!

                      Śledzie Kasi Klich
                      Przepis 34

                      Śledzie Kasi Klich

                      Śledź o korzennym posmaku

                      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                      Krem z brokułów z łososiem

                      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                      Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                      Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                      Chleb orzechowy Przepis 112

                      Chleb orzechowy

                      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                      Pudding z bagietki Przepis 17

                      Pudding z bagietki

                      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                      Babka ziemniaczana

                      Podlaski specjał

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                      Kociołek łososiowo-pomidorowy

                      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                      tvnpix