Czosnkowo-musztardowa pasta z awokado
Przepis
kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Autor przepisu:
pannamadzia
Pikantna i pyszna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 dojrzałe awokado
- 5 łyżek oliwy z oliwek EV
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka musztardy
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
- sól, pieprz
0
0
Sposób przygotowania:
- Awokado obierz, pozbaw pestki. Wrzuć do miski. Ząbki czosnku obierz i dorzuć do awokado.
- Dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz. Zblenduj na gładką masę.
- Gotową pastę przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Idealnie pasuje do kanapek/grzanek, mięsa, makaronu.
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.