zamknij

Czosnkowo-musztardowa pasta z awokado

Przepis

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Pikantna i pyszna
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: pannamadziaCzosnkowo-musztardowa pasta z awokado

Składniki

  • 2 dojrzałe awokado
  • 5 łyżek oliwy z oliwek EV
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka musztardy
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny
  • 1 łyżeczka startej skórki z cytryny
  • sól, pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Awokado obierz, pozbaw pestki. Wrzuć do miski. Ząbki czosnku obierz i dorzuć do awokado.
  • Dodaj oliwę z oliwek, musztardę, sok i skórkę z cytryny, sól, pieprz. Zblenduj na gładką masę.
  • Gotową pastę przełóż do słoiczka i przechowuj w lodówce. Idealnie pasuje do kanapek/grzanek, mięsa, makaronu.

 

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

tvnpix