zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Deser truskawkowo-migdałowy

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryż Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: przepisownik.blogspot.comDeser truskawkowo-migdałowy

Składniki

  • 10 Łyżek płatków ryżowych błyskawicznych
  • 1 szklanka mleka
  • 6 łyżek płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki masła klasycznego Lurpak
  • 1 szklanek truskawek
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Mleko zagotować z masłem i cukrem oraz 4 łyżkami płatków migdałowych, do wrzącego wrzucić płatki ryżowe i gotować około 4-5 minut, aż się lekko rozkleją
  • Truskawki umyć, pokroić w kostkę
  • W miseczkach układać na przemian ryż i truskawki
  • Wierzch posypać resztą płatków migdałowych

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

tvnpix