zamknij

Deser z płynną czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyjątkowy przysmak!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNDeser z płynną czekoladą

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 20 g kakao
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 50 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
0
0
  • Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.
  • Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i likier. Powstałą masę połącz z czekoladą.
  • Ceramiczne kokilki napełnij do połowy czekoladową masą, na środku ułóż kilka wiśni oraz odrobinę posiekanej mlecznej czekolady, przykryj kolejną warstwą czekoladowej masy.
  • Kokilki wstaw na 10-12 min. do gorącego piekarnika.
  • Deser będzie płynny w środku, więc test suchego patyczka nie jest potrzebny.

Przepis autorstwa Ani Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

na ile kokilek starcza ciasta?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Raj dla podniebienia, nie ma słów aby wyrazić smak. Cudowny deser palce lizać polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

          Włoska potrawa w polskim wydaniu

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          tvnpix