zamknij

Deser z płynną czekoladą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Wyjątkowy przysmak!
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNDeser z płynną czekoladą

Składniki

  • 100 g gorzkiej czekolady
  • 50 g mlecznej czekolady
  • 100 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 20 g kakao
  • 20 ml likieru wiśniowego
  • 50 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone)
0
0
  • Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Gorzką czekoladę połam na małe kawałki i rozpuść razem z masłem w kąpieli wodnej.
  • Jajka utrzyj z cukrem, dodaj mąkę, kakao i likier. Powstałą masę połącz z czekoladą.
  • Ceramiczne kokilki napełnij do połowy czekoladową masą, na środku ułóż kilka wiśni oraz odrobinę posiekanej mlecznej czekolady, przykryj kolejną warstwą czekoladowej masy.
  • Kokilki wstaw na 10-12 min. do gorącego piekarnika.
  • Deser będzie płynny w środku, więc test suchego patyczka nie jest potrzebny.

Przepis autorstwa Ani Starmach.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

na ile kokilek starcza ciasta?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Raj dla podniebienia, nie ma słów aby wyrazić smak. Cudowny deser palce lizać polecam

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          tvnpix