zamknij

Dietetyczny koktajl czekoladowy

Przepis

koktajl Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Posypane chrupkami orkiszowymi
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelDietetyczny deser czekoladowy

Składniki

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 ml mleka 0,5%
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  •  chrupki orkiszowe
0
5

 

Sposób przygotowania:

  • Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
  • Podgrzej mleko wraz z kakao i miodem. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść ją w mleku. Odstaw do ostygnięcia.
  • Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszaj z jogurtem, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Przed podaniem posyp chrupkami orkiszowymi lub świeżymi owocami.
Dietetyczny koktajl czekoladowo
Autor: Kinga Paruzel Dietetyczny koktajl czekoladowo

Więcej przepisów Kingi Paruzel na stronie kingaparuzel.pl

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

trochę trudne .

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Już wiem, dlaczego deser wyszedł mi taki gęsty. Na blogu Kingi podane są 2 łyżeczki żelatyny, a na kulinarni.pl 2 łyżki. Niestety przekierowało mnie na kulinarni.pl, ale i tak deser smakował :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wypróbowałam dziś ten przepis, deser smaczny, mocno czekoladowy, ale wyszedł bardzo gęsty, więc również zastanawiam się czy ilość żelatyny nie powinna być mniejsza. Na pewno nie ma takiej konsystencji jak na zdjęciach, więc chyba zostały one zrobione przed schłodzeniem w lodówce.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Dalam tylko 2 lyzeczki zelatyny i wyszedl pyszny :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  czy aby na pewno 2 łyżki żelatyny? zrobiłam i niestety musiałam deser wyrzucić, był niezjadliwy przez to, że czuć było samą żelatynę:(

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      może kinga się pomyliła i chodziło jej o łyżeczki

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                          Przepis 66

                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                          Przysmak młodości Przepis 137

                          Przysmak młodości

                          Kanapka idealna!

                          Chleb orzechowy Przepis 112

                          Chleb orzechowy

                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

                          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

                          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

                          Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                          Kotlety mielone na ostro

                          Nowa wersja znanego dania

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                          Gulasz z fasolki z zielonym chili

                          Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                          Efektowne i proste danie

                          tvnpix