zamknij

Dietetyczny koktajl czekoladowy

Przepis

koktajl Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Posypane chrupkami orkiszowymi
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kinga ParuzelDietetyczny deser czekoladowy

Składniki

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 ml mleka 0,5%
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  •  chrupki orkiszowe
0
5

 

Sposób przygotowania:

  • Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
  • Podgrzej mleko wraz z kakao i miodem. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść ją w mleku. Odstaw do ostygnięcia.
  • Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszaj z jogurtem, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Przed podaniem posyp chrupkami orkiszowymi lub świeżymi owocami.
Dietetyczny koktajl czekoladowo
Autor: Kinga Paruzel Dietetyczny koktajl czekoladowo

Więcej przepisów Kingi Paruzel na stronie kingaparuzel.pl

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

trochę trudne .

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Już wiem, dlaczego deser wyszedł mi taki gęsty. Na blogu Kingi podane są 2 łyżeczki żelatyny, a na kulinarni.pl 2 łyżki. Niestety przekierowało mnie na kulinarni.pl, ale i tak deser smakował :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wypróbowałam dziś ten przepis, deser smaczny, mocno czekoladowy, ale wyszedł bardzo gęsty, więc również zastanawiam się czy ilość żelatyny nie powinna być mniejsza. Na pewno nie ma takiej konsystencji jak na zdjęciach, więc chyba zostały one zrobione przed schłodzeniem w lodówce.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Dalam tylko 2 lyzeczki zelatyny i wyszedl pyszny :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  czy aby na pewno 2 łyżki żelatyny? zrobiłam i niestety musiałam deser wyrzucić, był niezjadliwy przez to, że czuć było samą żelatynę:(

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      może kinga się pomyliła i chodziło jej o łyżeczki

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                          Krem z brokułów z łososiem

                          Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          Wiśniowy drift Przepis 102

                          Wiśniowy drift

                          Sernik z sosem wiśniowym

                          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

                          Pomidorki z karmelem i lodami

                          Deserowa wersja pomidora

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                          Przepis 1017

                          Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                          Najprostszy przepis na domową pizzę

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Harira by Joseph Seeletso
                          Przepis 61

                          Harira by Joseph Seeletso

                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                          tvnpix