zamknij

Dietetyczny koktajl czekoladowy

Przepis

koktajl Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 3 godz. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Posypane chrupkami orkiszowymi
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
7komentarzy
Autor: Kinga ParuzelDietetyczny deser czekoladowy

Składniki

  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 200 ml mleka 0,5%
  • 3 łyżki kakao
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki żelatyny
  •  chrupki orkiszowe
0
5

 

Sposób przygotowania:

  • Żelatynę zalej 3 łyżkami zimnej wody i odstaw do napęcznienia.
  • Podgrzej mleko wraz z kakao i miodem. Dodaj żelatynę i dokładnie rozpuść ją w mleku. Odstaw do ostygnięcia.
  • Wystudzone mleko z kakao i miodem oraz żelatyną wymieszaj z jogurtem, przelej do pucharków i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Przed podaniem posyp chrupkami orkiszowymi lub świeżymi owocami.
Dietetyczny koktajl czekoladowo
Autor: Kinga Paruzel Dietetyczny koktajl czekoladowo

Więcej przepisów Kingi Paruzel na stronie kingaparuzel.pl

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (7)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

trochę trudne .

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Już wiem, dlaczego deser wyszedł mi taki gęsty. Na blogu Kingi podane są 2 łyżeczki żelatyny, a na kulinarni.pl 2 łyżki. Niestety przekierowało mnie na kulinarni.pl, ale i tak deser smakował :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Wypróbowałam dziś ten przepis, deser smaczny, mocno czekoladowy, ale wyszedł bardzo gęsty, więc również zastanawiam się czy ilość żelatyny nie powinna być mniejsza. Na pewno nie ma takiej konsystencji jak na zdjęciach, więc chyba zostały one zrobione przed schłodzeniem w lodówce.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Dalam tylko 2 lyzeczki zelatyny i wyszedl pyszny :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  czy aby na pewno 2 łyżki żelatyny? zrobiłam i niestety musiałam deser wyrzucić, był niezjadliwy przez to, że czuć było samą żelatynę:(

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      może kinga się pomyliła i chodziło jej o łyżeczki

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          Pomoc | Zasady forum
                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                          Zobacz również

                          Śledzie Kasi Klich
                          Przepis 34

                          Śledzie Kasi Klich

                          Śledź o korzennym posmaku

                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                          Burgery z musztardą i boczkiem

                          W klimacie amerykańskiego baru

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                          Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                          Pizza godna królów

                          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                          Bifeki faszerowane serem feta

                          Kotlety po grecku

                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                          Kanapki ze smażoną makrelą

                          Idealne na śniadanie lub kolację

                          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

                          Sarna w wielkim mieście

                          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

                          Pudding z bagietki Przepis 17

                          Pudding z bagietki

                          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

                          Szaszłyki wyborne Przepis 59

                          Szaszłyki wyborne

                          Nie tylko na sezon grillowy

                          tvnpix