zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Przepis konkursowy

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Moje Kulinarne Rozterki
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Składniki

  • 1/2 kostki (ok. 100g) sera Arla Apetina Classic,
  • 2 duże łyżki kremowego, śmietankowego serka homogenizowanego
  • 1/2 papryczki chilli z pestkami
  • kilka zielonych i czarnych oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • kilka kropli aromatyzowanej tymiankiem oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu ziołowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ser feta rozdrabniamy widelcem na gładką masę, łączymy z kremowym serkiem.
  • Papryczkę chilli, czosnek i oliwki siekamy w bardzo drobną kosteczkę.
  • Całość ucieramy z solą morską.
  • Dodajemy do serków, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym. Prosty smaczny dip, który możemy podać do szaszłyków, karkówki, grillowanych warzyw, a także znakomicie sprawdzi się zestawiony z grillowaną rybką:).

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix