zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Przepis konkursowy

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Moje Kulinarne Rozterki
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Składniki

  • 1/2 kostki (ok. 100g) sera Arla Apetina Classic,
  • 2 duże łyżki kremowego, śmietankowego serka homogenizowanego
  • 1/2 papryczki chilli z pestkami
  • kilka zielonych i czarnych oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • kilka kropli aromatyzowanej tymiankiem oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu ziołowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ser feta rozdrabniamy widelcem na gładką masę, łączymy z kremowym serkiem.
  • Papryczkę chilli, czosnek i oliwki siekamy w bardzo drobną kosteczkę.
  • Całość ucieramy z solą morską.
  • Dodajemy do serków, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym. Prosty smaczny dip, który możemy podać do szaszłyków, karkówki, grillowanych warzyw, a także znakomicie sprawdzi się zestawiony z grillowaną rybką:).

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix