zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Przepis konkursowy

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Moje Kulinarne Rozterki
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Składniki

  • 1/2 kostki (ok. 100g) sera Arla Apetina Classic,
  • 2 duże łyżki kremowego, śmietankowego serka homogenizowanego
  • 1/2 papryczki chilli z pestkami
  • kilka zielonych i czarnych oliwek
  • 1/2 cytryny (sok)
  • kilka kropli aromatyzowanej tymiankiem oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta pieprzu ziołowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Ser feta rozdrabniamy widelcem na gładką masę, łączymy z kremowym serkiem.
  • Papryczkę chilli, czosnek i oliwki siekamy w bardzo drobną kosteczkę.
  • Całość ucieramy z solą morską.
  • Dodajemy do serków, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym. Prosty smaczny dip, który możemy podać do szaszłyków, karkówki, grillowanych warzyw, a także znakomicie sprawdzi się zestawiony z grillowaną rybką:).

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix