zamknij

Domowa pasta z papryki

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowity dodatek do mięs, wędlin, pieczywa i pizzy.
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Domowa pasta z papryki
PASTA Z PAPRYKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta bazylii
  • szczypta  majeranku
  • do smaku sól i pieprz
0
12

Sposób przygotowania :

Pokrój papryki, skrop oliwą z oliwek i ułóż je na blaszce piekarnika. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Następnie wszystkie składniki zmisuj blenderem na gładką masę. Gotową pastę najlepiej przechowuj w słoiku.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czytając Państwa przepisy mam wrażenie jakby były takie pisane na kolanie.
Brak w nich duszy kucharza. Taka pasta z papryki bez odpowiednich przypraw typu czosnek,oregano itp. jest niesmaczna. Nie mówiąc o skórce zmielonej w blenderze.
Wielka reklama telewizyjna, a brak serce do tego co robicie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Robiłam coś takiego kiedyś z zielonej papryki (miałam jej nadmiar) i radzę tego nie próbować, dość niejadalna;] Tak tylko ku przestrodze piszę :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Przepis jest trochę nieprecyzyjny, ponieważ paprykę po upieczeniu należy obrać ze skóry:)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              robiłam , dodawałam jeszcze czosnek, dla mnie pycha :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                  Krem z brokułów z łososiem

                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                  Knedle ze śliwkami Przepis 1262

                  Knedle ze śliwkami

                  Przepis na słodki obiad

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                  Klasyka na twoim stole

                  Przysmak młodości Przepis 137

                  Przysmak młodości

                  Kanapka idealna!

                  Atletyczny kurczak Przepis 20

                  Atletyczny kurczak

                  Pomysł na lekkie drugie danie

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                  Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                  Włoska potrawa w polskim wydaniu

                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                  Kolorowa samba warzywna

                  Zdrowe i pyszne danie

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  tvnpix