zamknij

Domowa pasta z papryki

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia bałkańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Smakowity dodatek do mięs, wędlin, pieczywa i pizzy.
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Domowa pasta z papryki
PASTA Z PAPRYKI Z "REWOLUCJI NA TALERZU"

Składniki

  • 2 czerwone papryki
  • 1 łyżka oliwy
  • szczypta bazylii
  • szczypta  majeranku
  • do smaku sól i pieprz
0
12

Sposób przygotowania :

Pokrój papryki, skrop oliwą z oliwek i ułóż je na blaszce piekarnika. Piecz je około 20 minut w 230 stopniach. Następnie wszystkie składniki zmisuj blenderem na gładką masę. Gotową pastę najlepiej przechowuj w słoiku.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Czytając Państwa przepisy mam wrażenie jakby były takie pisane na kolanie.
Brak w nich duszy kucharza. Taka pasta z papryki bez odpowiednich przypraw typu czosnek,oregano itp. jest niesmaczna. Nie mówiąc o skórce zmielonej w blenderze.
Wielka reklama telewizyjna, a brak serce do tego co robicie.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Robiłam coś takiego kiedyś z zielonej papryki (miałam jej nadmiar) i radzę tego nie próbować, dość niejadalna;] Tak tylko ku przestrodze piszę :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Przepis jest trochę nieprecyzyjny, ponieważ paprykę po upieczeniu należy obrać ze skóry:)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              robiłam , dodawałam jeszcze czosnek, dla mnie pycha :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Grillowany ser halloumi Przepis 41

                  Grillowany ser halloumi

                  Najlepszy podany z figami i orzechami

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                  Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                  Pizza godna królów

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
                  Przepis 1017

                  Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

                  Najprostszy przepis na domową pizzę

                  Wiśniowy drift Przepis 102

                  Wiśniowy drift

                  Sernik z sosem wiśniowym

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

                  Klasyka na twoim stole

                  Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                  Kolorowa samba warzywna

                  Zdrowe i pyszne danie

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                  Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                  Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                  tvnpix