zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Domowe zapiekanki

Przepis konkursowy

kolacja Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!7
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Autor: http://melagotujeitestuje.blogspot.com/sDomowe zapiekanki

Składniki

  • 1  bagietka
  • 3 łyżki masła Lurpak
  • 30 dag pieczarek
  • 20 dag ser żółty
  • 1  cebula
  • 3-4 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
0
9

Sposób przygotowania:

  • Bagietkę rozkroić wzdłuż, podzielić na 8 kawałków. Każdy posmarować delikatnie masłem, posypać startym żółtym serem.
  • Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce, cebulę obrać pokroić w kostkę, udusić razem (ok. 10 minut) na mieszance oleju i masła, dodając do smaku sól, pieprz i łyżeczkę suszonego tymianku.
  • Odsączyć.
  • Ciepłe pieczarki rozkładać na bułkach, posypywać startym serem i zapiekać do roztopienia sera. Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem.

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Boze drogi co to ma byc????????????????????????????

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Od kiedy zapiekanka może być deserem? O_o a tak wg. to że brzydko wygląda może być też winą że źle zrobiłeś. A to że tak wygląda nie zmienia faktu że jest pyszna. I co że wygląda gorzej niż mrożonka? Ale za to jak smakuje!!! Przemyśl O_o

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          ochydnie ta zapiekanka wyglada:(Przykro Mi to pisac ale taka jest prawda mrozona ze sklepu wuglada lepiej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              fajne ale to być kolacja a to jest raczej deser

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                  Krem z brokułów z łososiem

                  Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich
                  Przepis 66

                  Carpaccio z buraków Kasi Klich

                  Wytworna wersja pospolitego warzywa

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                  Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                  Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                  Babka ziemniaczana Przepis 27117

                  Babka ziemniaczana

                  Podlaski specjał

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

                  Kociołek łososiowo-pomidorowy

                  Przepyszna zupa — do wypróbowania!

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                  Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                  Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                  Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                  Orzechowy gangster z Bronxu

                  Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                  tvnpix