zamknij

Domowy budyń czekoladowy

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | nabiał Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Salvador Dali
Autor przepisu:
Dla czekoladoholików
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Salvador DaliDomowy budyń czekoladowy

Składniki

  • 3 szklanki mleka
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1,5 łyżki mąki pszennej
  • 1 żółtko
  • 3 łyżki gorzkiego kakao
  • 1-2 łyżeczek karobu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • opcjonalnie cukier
0
2

Sposób przygotowania:

  • Dwie i 1/4 szklanki mleka zagotuj z cukrem.
  • W pozostałym mleku rozmieszaj: obie mąki, żółtko, kakao, karob i cynamon-można partiami.
  • Musisz uważać na grudki i pozbyć się ich.
  • Do gotującego się mleka wlej mieszankę mąk i gotuj ok. 2 min, aż uzyskamy idealną konsystencję, tudzież pożądaną. Podawaj do pucharków oblanych zimną wodą. Podawaj ciepłe, nie gorące.

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

tvnpix