zamknij

Domowy ketchup

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia amerykańska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Spróbuj naszego domowego ketchupu, a nie zamienisz go na żaden inny!
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
5komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Domowy ketchup
Autor: "Rewolucja na talerzu" Ketchup z "Rewolucji na talerzu"

Składniki

  • 1 puszka pomidorów
  • 10 suszonych śliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 cebula
  • 1 garść listków bazylii
  • 1 łyżka  oliwy
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • do smaku sól i pieprz
0
7

Sposób przygotowania:

Wrzuć do blendera puszkę pomidorów, śliwki, czosnek, cebulę, bazylię, oliwy i ocet i zmiksuj na gładką masę. Całość dopraw pieprzem i solą.

Zainspiruj nas

Komentarze (5)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

szybki i naprawdę
bardzo smaczny polecam

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      SZYBKI I SMACZNY - POZDRAWIAM -

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          przecież te pomidory z puszki są sto razy lepsze niż te dostępne w PL poza sezonem. Zbierane i wrzucane do tej puszki są wtedy gdy jest na nie sezon. Więcej luzu.

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              bez konserwantów ? a co z tymi z puszki? zresztą domowy miałbyc to skad ta puszka.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  ha ha ha ale mi domowy - nie obrażajcie tych, którzy gotują - paproki

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Pomoc | Zasady forum
                      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                      Zobacz również

                      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

                      Orzechowy gangster z Bronxu

                      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                      Kaczka pływaczka Przepis 30

                      Kaczka pływaczka

                      Kaczka i ziemniaki na słodko

                      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

                      Krem z brokułów z łososiem

                      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

                      Champion cyklistów Przepis 16

                      Champion cyklistów

                      Niebanalna szarlotka

                      Babka ziemniaczana Przepis 27117

                      Babka ziemniaczana

                      Podlaski specjał

                      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

                      Kopytka Piotra Kucharskiego

                      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

                      Szaszłyki wyborne Przepis 59

                      Szaszłyki wyborne

                      Nie tylko na sezon grillowy

                      Śledzie Kasi Klich
                      Przepis 34

                      Śledzie Kasi Klich

                      Śledź o korzennym posmaku

                      tvnpix