zamknij

Domowy ketchup Kingi Paruzel

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Dowiedz się jak samodzielnie przyrządzić wyśmienity ketchup!
Ugotowałem to!54
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Domowy ketchup Kingi Paruzel
Autor: 3tv/kulinarni.pl Domowy ketchup Kingi Paruzel

Składniki

  • 1 spora szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 goździki
  • 1 liść laurowy
  • 4 wędzone śliwki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżki octu winnego
0
58

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj pomidory z puszki, goździki, liść laurowy, pokrojone wędzone śliwki, szczyptę soli, cukier i ocet. Całość duś ok. pól godziny, zblenduj.

Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kinga pyszne gotujesz oby tak dalej proszę pokaż wiecej przepisów Marysia lat 9

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ten cukier jest zbędny . Można dać więcej śliwek mogą być suszone , jeśli nie są zbyt wilgotne radzę je namoczyć . Wędzone są zarówno dobre jak suszone . Jeśli domowy to nie powinno się dosładzać cukrem bo będzie to danie bardziej kaloryczne ale ogólny przepis wspaniały :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Oscar95
          Oscar95

          Przepis wygląda naprawdę fajnie.
          Prosty i przydatny przepis :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              sliwka!!! naserio

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a kiedy dodać czosnek? na początku podczas smażenia cebulki?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Oscar95
                      Oscar95

                      Czosnek dodaje się zawsze po cebuli gdyż się szybciej przypala i staje się gorzki :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          dredowa
                          dredowa

                          a te śliwki to muszą być wędzone? Bo nie bardzo wiem gdzie takie coś zdobyć... I to w tak małej ilości dodatkowo, żeby się reszta nie zmarnowała (jestem studentką;)) A może dałoby radę użyć suszonych śliwek? I ile taki ketchup może stać?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Nie masz się czego czepiać...
                              Lepiej poza sezonem z puszki (gdzie zbierane są w sezonie) niż te szklarniowe bez smaku i aromatu.
                              Przepis bardzo fajny!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość
                                      • ~Gość:
                                      • domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                      domowy... bo sam/sama przygotowujesz go w domu omg :) najlepiej przyczepić się do byle czego pfff

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

                                          Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

                                          Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

                                          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                                          Burgery z musztardą i boczkiem

                                          W klimacie amerykańskiego baru

                                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

                                          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

                                          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

                                          Chleb orzechowy Przepis 112

                                          Chleb orzechowy

                                          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

                                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

                                          Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

                                          Włoska potrawa w polskim wydaniu

                                          Puszyste ego Przepis 14

                                          Puszyste ego

                                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                          Grillowany ser halloumi Przepis 41

                                          Grillowany ser halloumi

                                          Najlepszy podany z figami i orzechami

                                          tvnpix