Domowy ketchup Kingi Paruzel
Przepis
sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji

Składniki
- 1 spora szalotka
- 2 ząbki czosnku
- 1 puszka pomidorów
- 2 goździki
- 1 liść laurowy
- 4 wędzone śliwki
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cukru
- 4 łyżki octu winnego
Sposób przygotowania:
Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj pomidory z puszki, goździki, liść laurowy, pokrojone wędzone śliwki, szczyptę soli, cukier i ocet. Całość duś ok. pól godziny, zblenduj.
Komentarze (10)
Kinga pyszne gotujesz oby tak dalej proszę pokaż wiecej przepisów Marysia lat 9
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Ten cukier jest zbędny . Można dać więcej śliwek mogą być suszone , jeśli nie są zbyt wilgotne radzę je namoczyć . Wędzone są zarówno dobre jak suszone . Jeśli domowy to nie powinno się dosładzać cukrem bo będzie to danie bardziej kaloryczne ale ogólny przepis wspaniały :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Przepis wygląda naprawdę fajnie.
Prosty i przydatny przepis :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
sliwka!!! naserio
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
a kiedy dodać czosnek? na początku podczas smażenia cebulki?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Czosnek dodaje się zawsze po cebuli gdyż się szybciej przypala i staje się gorzki :)
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
a te śliwki to muszą być wędzone? Bo nie bardzo wiem gdzie takie coś zdobyć... I to w tak małej ilości dodatkowo, żeby się reszta nie zmarnowała (jestem studentką;)) A może dałoby radę użyć suszonych śliwek? I ile taki ketchup może stać?
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
Nie masz się czego czepiać...
Lepiej poza sezonem z puszki (gdzie zbierane są w sezonie) niż te szklarniowe bez smaku i aromatu.
Przepis bardzo fajny!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
domowy...z pomidorów z puszki - sic!
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie
- ~Gość:
- domowy...z pomidorów z puszki - sic!
domowy... bo sam/sama przygotowujesz go w domu omg :) najlepiej przyczepić się do byle czego pfff
- 0Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- 0Tyle osób ocenia komentarz negatywnieZaloguj się aby oceniaćOstatnio ocenili:
- podziel się
- zgłoś naruszenie