zamknij

Domowy ketchup Kingi Paruzel

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Dowiedz się jak samodzielnie przyrządzić wyśmienity ketchup!
Ugotowałem to!54
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Domowy ketchup Kingi Paruzel
Autor: 3tv/kulinarni.pl Domowy ketchup Kingi Paruzel

Składniki

  • 1 spora szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 goździki
  • 1 liść laurowy
  • 4 wędzone śliwki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżki octu winnego
0
58

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj pomidory z puszki, goździki, liść laurowy, pokrojone wędzone śliwki, szczyptę soli, cukier i ocet. Całość duś ok. pól godziny, zblenduj.

Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kinga pyszne gotujesz oby tak dalej proszę pokaż wiecej przepisów Marysia lat 9

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ten cukier jest zbędny . Można dać więcej śliwek mogą być suszone , jeśli nie są zbyt wilgotne radzę je namoczyć . Wędzone są zarówno dobre jak suszone . Jeśli domowy to nie powinno się dosładzać cukrem bo będzie to danie bardziej kaloryczne ale ogólny przepis wspaniały :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Oscar95
          Oscar95

          Przepis wygląda naprawdę fajnie.
          Prosty i przydatny przepis :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              sliwka!!! naserio

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a kiedy dodać czosnek? na początku podczas smażenia cebulki?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Oscar95
                      Oscar95

                      Czosnek dodaje się zawsze po cebuli gdyż się szybciej przypala i staje się gorzki :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          dredowa
                          dredowa

                          a te śliwki to muszą być wędzone? Bo nie bardzo wiem gdzie takie coś zdobyć... I to w tak małej ilości dodatkowo, żeby się reszta nie zmarnowała (jestem studentką;)) A może dałoby radę użyć suszonych śliwek? I ile taki ketchup może stać?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Nie masz się czego czepiać...
                              Lepiej poza sezonem z puszki (gdzie zbierane są w sezonie) niż te szklarniowe bez smaku i aromatu.
                              Przepis bardzo fajny!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość
                                      • ~Gość:
                                      • domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                      domowy... bo sam/sama przygotowujesz go w domu omg :) najlepiej przyczepić się do byle czego pfff

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Śledzie Kasi Klich
                                          Przepis 34

                                          Śledzie Kasi Klich

                                          Śledź o korzennym posmaku

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

                                          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

                                          Takie ciasto rozweseli każdego

                                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                          Przepis 22

                                          Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                          Podany na delikatnym puree

                                          Wiśniowy drift Przepis 102

                                          Wiśniowy drift

                                          Sernik z sosem wiśniowym

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

                                          Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

                                          Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                                          Sałatka z marynowanymi grzybami

                                          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                                          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

                                          Deser z mrożonych truskawek

                                          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

                                          Harira by Joseph Seeletso
                                          Przepis 61

                                          Harira by Joseph Seeletso

                                          Odrobina Afryki w twojej kuchni

                                          tvnpix