zamknij

Domowy ketchup Kingi Paruzel

Przepis

sos Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | pomidory Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Kinga Paruzel
Autor przepisu:
Dowiedz się jak samodzielnie przyrządzić wyśmienity ketchup!
Ugotowałem to!54
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
10komentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Domowy ketchup Kingi Paruzel
Autor: 3tv/kulinarni.pl Domowy ketchup Kingi Paruzel

Składniki

  • 1 spora szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka pomidorów
  • 2 goździki
  • 1 liść laurowy
  • 4 wędzone śliwki
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • 4 łyżki octu winnego
0
58

Sposób przygotowania:

Na oliwie podsmaż pokrojoną drobno szalotkę. Dodaj pomidory z puszki, goździki, liść laurowy, pokrojone wędzone śliwki, szczyptę soli, cukier i ocet. Całość duś ok. pól godziny, zblenduj.

Zainspiruj nas

Komentarze (10)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Kinga pyszne gotujesz oby tak dalej proszę pokaż wiecej przepisów Marysia lat 9

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Ten cukier jest zbędny . Można dać więcej śliwek mogą być suszone , jeśli nie są zbyt wilgotne radzę je namoczyć . Wędzone są zarówno dobre jak suszone . Jeśli domowy to nie powinno się dosładzać cukrem bo będzie to danie bardziej kaloryczne ale ogólny przepis wspaniały :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Oscar95
          Oscar95

          Przepis wygląda naprawdę fajnie.
          Prosty i przydatny przepis :)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              sliwka!!! naserio

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  a kiedy dodać czosnek? na początku podczas smażenia cebulki?

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      Oscar95
                      Oscar95

                      Czosnek dodaje się zawsze po cebuli gdyż się szybciej przypala i staje się gorzki :)

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          dredowa
                          dredowa

                          a te śliwki to muszą być wędzone? Bo nie bardzo wiem gdzie takie coś zdobyć... I to w tak małej ilości dodatkowo, żeby się reszta nie zmarnowała (jestem studentką;)) A może dałoby radę użyć suszonych śliwek? I ile taki ketchup może stać?

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Nie masz się czego czepiać...
                              Lepiej poza sezonem z puszki (gdzie zbierane są w sezonie) niż te szklarniowe bez smaku i aromatu.
                              Przepis bardzo fajny!

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość
                                      • ~Gość:
                                      • domowy...z pomidorów z puszki - sic!

                                      domowy... bo sam/sama przygotowujesz go w domu omg :) najlepiej przyczepić się do byle czego pfff

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Pomoc | Zasady forum
                                          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                          Zobacz również

                                          Atletyczny kurczak Przepis 20

                                          Atletyczny kurczak

                                          Pomysł na lekkie drugie danie

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

                                          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

                                          Efektowne i proste danie

                                          Puszyste ego Przepis 14

                                          Puszyste ego

                                          Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                                          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

                                          Chleb z płatkami owsianymi

                                          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

                                          Carpaccio z buraków Kasi Klich
                                          Przepis 66

                                          Carpaccio z buraków Kasi Klich

                                          Wytworna wersja pospolitego warzywa

                                          Gulasz z kopytkami Przepis 197

                                          Gulasz z kopytkami

                                          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

                                          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                                          Kanapki ze smażoną makrelą

                                          Idealne na śniadanie lub kolację

                                          Śledzie Kasi Klich
                                          Przepis 34

                                          Śledzie Kasi Klich

                                          Śledź o korzennym posmaku

                                          tvnpix