Dorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiRyba w pięknym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 2 sprawione dorady
- świeży lubczyk
- 1 cytryna
- oliwa
- 1/2 kg topinamburu
- sól
- ziarna pieprzu
0
0
Sposób przygotowania:
- Ryby płuczemy i osuszamy, solimy z każdej strony.
- Ziarna pieprzu ucieramy w moździerzu i posypujemy ryby.
- Lubczyk płuczemy osuszamy i nadziewamy nim ryby.
- Ryby obkładamy kawałkami masła wkładamy do worka i do każdej ryby dodajemy po dwie ćwiartki cytryny oraz zioła.
- Worek zamykamy w urządzeniu do pakowania próżniowego i po zapakowaniu przenosimy do piekarnika w którym z listy na wyświetlaczu wybieramy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
- Topinambur płuczemy osuszamy skrapiamy oliwa wkładamy do worka i też jak poprzednio po zapakowaniu wkładamy do piekarnika dostosowując czas pieczenia do instrukcji podanej na wyświetlaczu.
- Wyjmujemy z piekarnika rozcinamy worki i wykładamy na talerze.
Dorada nadziewana lubczykiem
Dorada nadziewana lubczykiem (1 z 6) Fot. BBS Dorada nadziewana lubczykiem (2)(2 z 6) Fot. BBS Dorada nadziewana lubczykiem (3)(3 z 6) Fot. BBS Dorada nadziewana lubczykiem (4)(4 z 6) Fot. BBS Dorada nadziewana lubczykiem (5)(5 z 6) Fot. BBS Dorada nadziewana lubczykiem (6)(6 z 6) Fot. BBS
Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.
Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.


Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.