zamknij

Dorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Ryba w pięknym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSDorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Składniki

  • 2 sprawione dorady
  •  świeży lubczyk
  • 1 cytryna
  •  oliwa
  • 1/2 kg topinamburu
  •  sól
  •  ziarna pieprzu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ryby płuczemy i osuszamy, solimy z każdej strony.
  • Ziarna pieprzu ucieramy w moździerzu i posypujemy ryby.
  • Lubczyk płuczemy osuszamy i nadziewamy nim ryby.
  • Ryby obkładamy kawałkami masła wkładamy do worka i do każdej ryby dodajemy po dwie ćwiartki cytryny oraz zioła.
  • Worek zamykamy w urządzeniu do pakowania próżniowego i po zapakowaniu przenosimy do piekarnika w którym z listy na wyświetlaczu wybieramy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
  • Topinambur płuczemy osuszamy skrapiamy oliwa wkładamy do worka i też jak poprzednio po zapakowaniu wkładamy do piekarnika dostosowując czas pieczenia do instrukcji podanej na wyświetlaczu.
  • Wyjmujemy z piekarnika rozcinamy worki i wykładamy na talerze.
Galeria foto (6)

Dorada nadziewana lubczykiem

  • Dorada nadziewana lubczykiem
    Dorada nadziewana lubczykiem (1 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (2)
    Dorada nadziewana lubczykiem (2)(2 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (3)
    Dorada nadziewana lubczykiem (3)(3 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (4)
    Dorada nadziewana lubczykiem (4)(4 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (5)
    Dorada nadziewana lubczykiem (5)(5 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (6)
    Dorada nadziewana lubczykiem (6)(6 z 6) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix