zamknij

Dorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Ryba w pięknym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSDorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Składniki

  • 2 sprawione dorady
  •  świeży lubczyk
  • 1 cytryna
  •  oliwa
  • 1/2 kg topinamburu
  •  sól
  •  ziarna pieprzu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ryby płuczemy i osuszamy, solimy z każdej strony.
  • Ziarna pieprzu ucieramy w moździerzu i posypujemy ryby.
  • Lubczyk płuczemy osuszamy i nadziewamy nim ryby.
  • Ryby obkładamy kawałkami masła wkładamy do worka i do każdej ryby dodajemy po dwie ćwiartki cytryny oraz zioła.
  • Worek zamykamy w urządzeniu do pakowania próżniowego i po zapakowaniu przenosimy do piekarnika w którym z listy na wyświetlaczu wybieramy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
  • Topinambur płuczemy osuszamy skrapiamy oliwa wkładamy do worka i też jak poprzednio po zapakowaniu wkładamy do piekarnika dostosowując czas pieczenia do instrukcji podanej na wyświetlaczu.
  • Wyjmujemy z piekarnika rozcinamy worki i wykładamy na talerze.
Galeria foto (6)

Dorada nadziewana lubczykiem

  • Dorada nadziewana lubczykiem
    Dorada nadziewana lubczykiem (1 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (2)
    Dorada nadziewana lubczykiem (2)(2 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (3)
    Dorada nadziewana lubczykiem (3)(3 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (4)
    Dorada nadziewana lubczykiem (4)(4 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (5)
    Dorada nadziewana lubczykiem (5)(5 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (6)
    Dorada nadziewana lubczykiem (6)(6 z 6) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix