zamknij

Dorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Ryba w pięknym wydaniu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSDorada nadziewana lubczykiem z pieczonym topinamburem

Składniki

  • 2 sprawione dorady
  •  świeży lubczyk
  • 1 cytryna
  •  oliwa
  • 1/2 kg topinamburu
  •  sól
  •  ziarna pieprzu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Ryby płuczemy i osuszamy, solimy z każdej strony.
  • Ziarna pieprzu ucieramy w moździerzu i posypujemy ryby.
  • Lubczyk płuczemy osuszamy i nadziewamy nim ryby.
  • Ryby obkładamy kawałkami masła wkładamy do worka i do każdej ryby dodajemy po dwie ćwiartki cytryny oraz zioła.
  • Worek zamykamy w urządzeniu do pakowania próżniowego i po zapakowaniu przenosimy do piekarnika w którym z listy na wyświetlaczu wybieramy odpowiedni program do gotowania Souse vide.
  • Topinambur płuczemy osuszamy skrapiamy oliwa wkładamy do worka i też jak poprzednio po zapakowaniu wkładamy do piekarnika dostosowując czas pieczenia do instrukcji podanej na wyświetlaczu.
  • Wyjmujemy z piekarnika rozcinamy worki i wykładamy na talerze.
Galeria foto (6)

Dorada nadziewana lubczykiem

  • Dorada nadziewana lubczykiem
    Dorada nadziewana lubczykiem (1 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (2)
    Dorada nadziewana lubczykiem (2)(2 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (3)
    Dorada nadziewana lubczykiem (3)(3 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (4)
    Dorada nadziewana lubczykiem (4)(4 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (5)
    Dorada nadziewana lubczykiem (5)(5 z 6) Fot. BBS
  • Dorada nadziewana lubczykiem (6)
    Dorada nadziewana lubczykiem (6)(6 z 6) Fot. BBS

Przepis przygotowany na sprzęcie kuchennym Electrolux (PIEKARNIK COMBISTEAM SOUSVIDE). Dzięki niemu poznasz sekret gotowania na miarę gwiazdki Michelin. Teraz dostępny w każdym domu.

Souse-vide to próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie. Dzięki temu zachowujemy smak i wartości odżywcze.

 

Electrolux
Autor: materiały promocyjne Electrolux

 

Electrolux
Autor: Electrolux Electrolux
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

tvnpix