zamknij

Dorsz na parze

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ryba na parze to najzdrowsza opcja
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNDorsz na parze

Składniki

  • 600 g filetu z dorsza
  • 1 l wody
  • 30 g soli
  • 10 g cukru
  • kilka listków laurowych
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • kilka nasion kopru włoskiego
  • 5 twardych kiwi
  • 2 cm świeżego imbiru
  • 50 g masła
  • 1 łyżka miodu
  • 150 ml śmietany kremówki 36%
  •  świeża mięta
0
0
  • Wymieszaj nasiona kopru włoskiego, liść laurowy, ziele angielskie. Wodę zagotuj z solą, cukrem, dodaj wszystkie przyprawy, gotuj 2-3 minuty.
  • Do gotującej się solanki wrzuć rybę, wyłącz kuchenkę i odstaw na 5-7 minut. Ryba gotowa.
  • Kiwi obierz i pokrój na ćwiartki. Przesmaż na maśle, dodaj miód, imbir. Po chwili jeszcze śmietanę i świeżą miętę.
  • Dorsza podaj z takim właśnie sosem owocowym.

Przepis wykonany przez Olgę Borys i Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

ależ to nie jest gotowanie na parze

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Harira by Joseph Seeletso
      Przepis 61

      Harira by Joseph Seeletso

      Odrobina Afryki w twojej kuchni

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      tvnpix