zamknij

Drobiowe burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Bardzo modne tanie w przystępnej cenowo wersji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNDrobiowe burgery

Składniki

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 1 pęczek dymki
  • 1 jajko
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 200 g zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2-3 łyżki masła
0
0
  • Z podudzi usuń skórę i kości. Mięso bardzo drobno posiekaj nożem. Wymieszaj z jajkiem i posiekaną dymką. Zagęść bułką tartą aby można było uformować cztery kotlety.
  • Cebule i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle, dodaj soczewicę. Podlej wodą, przypraw solą i pieprzem i duś pod przykryciem aż soczewica będzie miękka.
  • Kotlety podsmaż i podawaj na soczewicy.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

powinien być pokaz video

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

      Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

      Takie ciasto rozweseli każdego

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

      Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

      Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix