zamknij

Drobiowe burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Bardzo modne tanie w przystępnej cenowo wersji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNDrobiowe burgery

Składniki

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 1 pęczek dymki
  • 1 jajko
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 200 g zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2-3 łyżki masła
0
0
  • Z podudzi usuń skórę i kości. Mięso bardzo drobno posiekaj nożem. Wymieszaj z jajkiem i posiekaną dymką. Zagęść bułką tartą aby można było uformować cztery kotlety.
  • Cebule i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle, dodaj soczewicę. Podlej wodą, przypraw solą i pieprzem i duś pod przykryciem aż soczewica będzie miękka.
  • Kotlety podsmaż i podawaj na soczewicy.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

powinien być pokaz video

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Atletyczny kurczak Przepis 20

      Atletyczny kurczak

      Pomysł na lekkie drugie danie

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      tvnpix