zamknij

Drobiowe burgery

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Bardzo modne tanie w przystępnej cenowo wersji
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNDrobiowe burgery

Składniki

  • 3 podudzia z kurczaka
  • 1 pęczek dymki
  • 1 jajko
  •  sól, pieprz
  •  bułka tarta
  • 200 g zielonej soczewicy
  • 1 cebula
  • 2 marchewki
  • 2-3 łyżki masła
0
0
  • Z podudzi usuń skórę i kości. Mięso bardzo drobno posiekaj nożem. Wymieszaj z jajkiem i posiekaną dymką. Zagęść bułką tartą aby można było uformować cztery kotlety.
  • Cebule i marchewkę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na maśle, dodaj soczewicę. Podlej wodą, przypraw solą i pieprzem i duś pod przykryciem aż soczewica będzie miękka.
  • Kotlety podsmaż i podawaj na soczewicy.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

powinien być pokaz video

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Bruschetta z fasolą
      Przepis 12

      Bruschetta z fasolą

      Specjalność Włochów na przystawkę

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Babka ziemniaczana Przepis 27117

      Babka ziemniaczana

      Podlaski specjał

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      tvnpix