zamknij

Duszony stek wołowy

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 50 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Aromatyczne mięso w warzywnej zalewie
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Duszony stek wołowy
Autor: StockFood/AgencjaFree Duszony stek wołowy

Składniki

  • 4 średnie marchewki
  • 300 g selera
  • 1 por
  • 4 ziarna jałowca
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 liść laurowy
  •  natka pietruszki
  • 4 steki z polędwicy wołowej (ok. 150 g każdy)
  •  sól, pieprz świeżo mielony
0
0
  • Pora umyj, marchew i seler obierz ze skórki. Połowę warzyw pokrój  w kostkę a połowę w cienkie paski.
  • W garnku (niski o szerokiej średnicy) zagotuj wodę. Dodaj warzywa pokrojone w kostkę.
  • Jałowiec lekko rozgnieć nożem, dodaj do wody z warzywami razem z listkiem laurowym, ziarnami pieprzu i natką pietruszki. Gotuj przez około 10-15 minut.
  • Steki umyj i osusz. Każdy stek obwiąż sznurkiem w celu zachowania kształtu podczas gotowania. Następnie każdy stek zawieś na drewnianej łyżce. Z garnka wyjmij przyprawy i warzywa za pomocą łyżki cedzakowej.
  • Dodaj warzywa pocięte w paski. Dodaj mięso zawieszone na łyżce tak aby rosół pokrywał całe mięso a łyżka poziomo opierała się o krawędzie garnka.
  • Gotuj 15-20 minut w zależności od pożądanego stopnia ugotowania w temperaturze 80 C na różowo.
  • Mięso wyjmij, przekrój na pół i podawaj z warzywami pociętymi w paski.
  • Polej rosołem i dopraw solą i pieprzem.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

tvnpix