zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Dwukolorowe babeczki podawane z konfiturą

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://melagotujeitestuje.blogspot.com/Dwukolorowe babeczki podawane z konfiturą

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki masła klasyczne Lurpak
  • 2  jaja
  • 150 ml mleka
  • szczypta soli
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypać do miski. Dodać stopione masło i pozostałe składniki. Wyrabiać mikserem. Ciasto ma być gęste.
  • Połowę ciasta umieścić w natłuszczonych i posypanych bułką tartą foremkach (nakładając po 2 łyżki). Do reszty dodać galaretkę w proszku. Wymieszać, ciastem w kolorze zielonym dopełnić foremki.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 minut, aż babeczki zaczną odstawać od foremek. Podawać z konfiturą :)

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

tvnpix