zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Dwukolorowe babeczki podawane z konfiturą

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: http://melagotujeitestuje.blogspot.com/Dwukolorowe babeczki podawane z konfiturą

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 kostki masła klasyczne Lurpak
  • 2  jaja
  • 150 ml mleka
  • szczypta soli
0
1

Sposób przygotowania:

  • Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wsypać do miski. Dodać stopione masło i pozostałe składniki. Wyrabiać mikserem. Ciasto ma być gęste.
  • Połowę ciasta umieścić w natłuszczonych i posypanych bułką tartą foremkach (nakładając po 2 łyżki). Do reszty dodać galaretkę w proszku. Wymieszać, ciastem w kolorze zielonym dopełnić foremki.
  • Wstawić do nagrzanego piekarnika na ok. 25-30 minut, aż babeczki zaczną odstawać od foremek. Podawać z konfiturą :)

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

tvnpix