Dynia z makaronem
Przepis
drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 2 godz. Czas przygotowania | dynia Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcjiSezonowy makaron
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 400 g dyni
- 1/2 pęczka świeżej szałwii
- 100 g masła
- sól i pieprz
- sok z 1/2 cytryny
- 1 łyżka miodu
- makaron orkiszowy
0
0
Sposób przygotowania:
- Dynię obierz ze skórki i pokrój na kawałki. Wyłóż do naczynia żaroodpornego.
- Posiekaj szałwię, zostaw kilka całych listków. Posiekaną szałwię włóż do rondelka, dodaj masło. Podgrzewaj aż się roztopi.
- Dodaj, sól, pieprz, sok z cytryny zmieszany z miodem.
- Zalej sosem pokrojoną dynię, obłóż całymi listkami szałwii.
- Zapiekaj w piekarniku w temp. 180 stopni aż dynia będzie miękka, ale jeszcze trochę krucha (ok 25 min.).
- Następnie ugotuj makaron, połóż dynie wraz z sosem na talerzu z makaronem.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.