zamknij

Dyniowo-maślany makaron

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Makaronowe szaleństwo
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaDyniowo-maślany makaron

Składniki

  • 250g świeżego makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka masła
  • 50-70ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 400g dyni (obranej)
  • 100g serka koziego
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obraną dynię pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną dynię, podlej wodą. Całość dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Duś pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 15-20 minut. Gdy dynia będzie już gotowa (czyli odpowiednio miękka), wstaw wodę na makaron.
  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (świeży makaron jest gotowy po około 5 minutach). Gotowy makaron wyłóż na talerze, udekoruj maślaną dynią, serkiem kozim, posyp jeszcze tymiankiem. Podawaj.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Taki makaron chyba najlepiej smakuje w sezonie letnim, w Lidlu będzie teraz tydzień włoski, więc zapasy makaronu zrobię już teraz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Śledzie Kasi Klich
      Przepis 34

      Śledzie Kasi Klich

      Śledź o korzennym posmaku

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      tvnpix