zamknij

Dyniowo-maślany makaron

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Makaronowe szaleństwo
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: pannamadziaDyniowo-maślany makaron

Składniki

  • 250g świeżego makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka masła
  • 50-70ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 400g dyni (obranej)
  • 100g serka koziego
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obraną dynię pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną dynię, podlej wodą. Całość dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Duś pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 15-20 minut. Gdy dynia będzie już gotowa (czyli odpowiednio miękka), wstaw wodę na makaron.
  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (świeży makaron jest gotowy po około 5 minutach). Gotowy makaron wyłóż na talerze, udekoruj maślaną dynią, serkiem kozim, posyp jeszcze tymiankiem. Podawaj.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Taki makaron chyba najlepiej smakuje w sezonie letnim, w Lidlu będzie teraz tydzień włoski, więc zapasy makaronu zrobię już teraz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

      Kotleciki z brzoskwiniami

      Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      tvnpix