zamknij

Dyniowo-maślany makaron

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Makaronowe szaleństwo
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaDyniowo-maślany makaron

Składniki

  • 250g świeżego makaronu tagliatelle
  • 1 łyżka masła
  • 50-70ml wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • 400g dyni (obranej)
  • 100g serka koziego
0
0

Sposób przygotowania:

  • Obraną dynię pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojoną dynię, podlej wodą. Całość dopraw solą, pieprzem i tymiankiem.
  • Duś pod przykryciem, na małym ogniu, przez około 15-20 minut. Gdy dynia będzie już gotowa (czyli odpowiednio miękka), wstaw wodę na makaron.
  • Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu (świeży makaron jest gotowy po około 5 minutach). Gotowy makaron wyłóż na talerze, udekoruj maślaną dynią, serkiem kozim, posyp jeszcze tymiankiem. Podawaj.

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Taki makaron chyba najlepiej smakuje w sezonie letnim, w Lidlu będzie teraz tydzień włoski, więc zapasy makaronu zrobię już teraz.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chleb orzechowy Przepis 112

      Chleb orzechowy

      Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

      Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

      Włoska potrawa w polskim wydaniu

      Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

      Chleb z płatkami owsianymi

      Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      tvnpix