zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Egzotyczne Blondie

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
jaolen
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: deserektv.plEgzotyczne Blodnie Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 120 g miękkiego masła Lurpak
  • 120 g mąki pszennej
  • 180 g cukru z trzciny cukrowej
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g posiekanych w kostkę suszonych morel
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 50 g wiórków kokosowych
  • szczypta soli
0
9
Sposób przygotowania:
  • Do miski lub garnka dodaj miękkie masło, cukier z trzciny cukrowej i całość dokładnie mieszaj. Następnie dodaj jajko, olejek waniliowy i ponownie całość dokładnie mieszaj na gładki krem.
  • Do naszej masy dodaj mąkę, szczyptę soli i ponownie całość dokładnie mieszaj i miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencje.
  • Na koniec dodaj drobno posiekaną czekoladę, posiekane morele oraz wiórki kokosowe. Ponownie całość dokładnie mieszaj i przełóż ciasto do formy o wymiarach 22 x 22 cm wyłożonej papierem.
  • Ciasto jest dość gęste więc należy je dokładnie i równo rozprowadzić po całej powierzchni formy.
  • Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 180 C i piecz przez ok. 25 min. Patyczkiem sprawdź czy ciasto w środku już jest upieczone – z wierzchu jest miękkie, ale po wystudzeniu trochę stwardnieje – więc uważaj, aby nie trzymać ciasta zbyt długo w piekarniku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

tvnpix