zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Egzotyczne Blondie

Przepis konkursowy

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | czekolada Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
jaolen
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!10
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: deserektv.plEgzotyczne Blodnie Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 120 g miękkiego masła Lurpak
  • 120 g mąki pszennej
  • 180 g cukru z trzciny cukrowej
  • 100 g białej czekolady
  • 50 g posiekanych w kostkę suszonych morel
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka olejku waniliowego
  • 50 g wiórków kokosowych
  • szczypta soli
0
9
Sposób przygotowania:
  • Do miski lub garnka dodaj miękkie masło, cukier z trzciny cukrowej i całość dokładnie mieszaj. Następnie dodaj jajko, olejek waniliowy i ponownie całość dokładnie mieszaj na gładki krem.
  • Do naszej masy dodaj mąkę, szczyptę soli i ponownie całość dokładnie mieszaj i miksuj, aż uzyskasz jednolitą konsystencje.
  • Na koniec dodaj drobno posiekaną czekoladę, posiekane morele oraz wiórki kokosowe. Ponownie całość dokładnie mieszaj i przełóż ciasto do formy o wymiarach 22 x 22 cm wyłożonej papierem.
  • Ciasto jest dość gęste więc należy je dokładnie i równo rozprowadzić po całej powierzchni formy.
  • Ciasto wstaw do nagrzanego piekarnika do temp. 180 C i piecz przez ok. 25 min. Patyczkiem sprawdź czy ciasto w środku już jest upieczone – z wierzchu jest miękkie, ale po wystudzeniu trochę stwardnieje – więc uważaj, aby nie trzymać ciasta zbyt długo w piekarniku.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

tvnpix