zamknij

Enchiladas z nadzieniem warzywnym

Z domową tortillą

Składniki

  • Na ciasto: 
  • mąki pszennej 500 ml
  • soli pół łyżeczki
  • oleju 60 ml
  • letniej wody ok. 160 ml
  • nadzienie (na 1 porcję): 
  • dymki 1 pęczek
  • sera śmietankowego, homogenizowanego 150 g
  • creme fraiche 2 łyżki
  • czosnku 1 ząbek
  • sól 
  • świeżo zmielony pieprz  
  • curry 
  • łyżki oleju 2-3 łyżki
  • selera naciowego 2 łodygi
  • czerowna papryczka chili 1
  • pomidory 2
  • kukurydzy pół puszki
  • liści bazylii garść
  • startego sera żółtego, do posypania 150 g
  • na dip: 
  • zielona papryka 1
  • majonezu 2 łyżki
  • kwaśnej śmietany 4 łyżki
  • sól 
  • ostra papryka 
  • bazylia do przybrania 
tvnpix