Fajita z tofu
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | tofu Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcjiSmaczna przekąska na lunch
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- pomidor (opcjonalnie)
- 1 paczka kiełków słonecznika
- 4 palcki Tortilla pszenne
- 1 łyżeczka papryki chili
- 1 łyżeczka kminu, sezam
- kilka listków mięty
- pieprz marynowany
- 400 g śmietany
- 1 sałata lodowa
- 1 avocado
- sól, pieprz
- limonka
- 1 opakowanie tofu
0
1
Sposób przygotowania:
- Tofu pokrój w kostkę, zgrilluj (najlepiej na patelni grillowej).
- Pozostałe składniki połącz ze sobą (opcjonalnie dodaj pomidora).
- Dołącz do połączonych składników wcześniej przygotowane tofu.
- Zawijaj w gotowe tortille (najlepiej podgrzać je na patelni przed dodaniem składników).
- Podawaj na ciepło.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".
Autor: Krzysztof Stelmach.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.