zamknij

Fasolowa z mięsnymi pulpetami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pożywna zupa dla rodziny
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSFasolowa z mięsnymi pulpetami

Składniki

  • 400 g suchej fasoli najlepiej Jasia
  • 4 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • kawałek selera
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 0,5 l przecieru pomidorowego w butelce
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka cząbru
  • kilka gałązek  świeżego majeranku
  • ok. 2 l wody
  • 100 g wędzonego boczku w kawałkach
  • 300 g mielonego mięsa - najlepiej jagnięciny
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1  jajko
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Na noc namocz fasolę z 1 łyżeczką kminku
  • Przed gotowaniem odlej wodę
  • Warzywa umyj, pokrój w plastry lub w kostkę
  • Cebule posiekaj i podsmaż na patelni
  • Włóż fasolę i wlej wodę. Dodaj pokrojony w kosteczkę boczek, przyprawy. Przykryj przykrywką
  • Gotuj około 30 min na niedużym ogniu, następnie dodaj przecier pomidorowy oraz kulki mięsne przygotowane z mielonego mięsa
  • Całość gotuj jeszcze około 20 minut. Podawaj z pulpetami, posypane drobno pokrojonym majerankiem
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zupa ok, ale sugerowałbym ilość przypraw razy 2. Poza tym zupę należy przygotować wcześniej, aby lepiej "przeszła" aromatem ziół.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 312

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Kolorowa samba warzywna Przepis 21

      Kolorowa samba warzywna

      Zdrowe i pyszne danie

      tvnpix