zamknij

Fasolowa z mięsnymi pulpetami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | jagnięcina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Pożywna zupa dla rodziny
Ugotowałem to!5
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: BBSFasolowa z mięsnymi pulpetami

Składniki

  • 400 g suchej fasoli najlepiej Jasia
  • 4 marchewki
  • 2 ziemniaki
  • kawałek selera
  • 2 pietruszki
  • 2 cebule
  • 0,5 l przecieru pomidorowego w butelce
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 łyżka cząbru
  • kilka gałązek  świeżego majeranku
  • ok. 2 l wody
  • 100 g wędzonego boczku w kawałkach
  • 300 g mielonego mięsa - najlepiej jagnięciny
  • 1 łyżeczka  suszonego tymianku
  • 1  jajko
0
0

Sposób przygotowania:

 

  • Na noc namocz fasolę z 1 łyżeczką kminku
  • Przed gotowaniem odlej wodę
  • Warzywa umyj, pokrój w plastry lub w kostkę
  • Cebule posiekaj i podsmaż na patelni
  • Włóż fasolę i wlej wodę. Dodaj pokrojony w kosteczkę boczek, przyprawy. Przykryj przykrywką
  • Gotuj około 30 min na niedużym ogniu, następnie dodaj przecier pomidorowy oraz kulki mięsne przygotowane z mielonego mięsa
  • Całość gotuj jeszcze około 20 minut. Podawaj z pulpetami, posypane drobno pokrojonym majerankiem
Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Zupa ok, ale sugerowałbym ilość przypraw razy 2. Poza tym zupę należy przygotować wcześniej, aby lepiej "przeszła" aromatem ziół.

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Knedle ze śliwkami Przepis 1262

      Knedle ze śliwkami

      Przepis na słodki obiad

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

      Chrupiące płatki owsiane

      Pyszne i proste śniadanie

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

      Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

      Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      tvnpix