zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Faszerowane bułeczki

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: www.przepisownik.blogspot.comFaszerowane bułeczki

Składniki

  • 3 bułki pszenne
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • 3 łyżki śmietany ukwaszonej 12%
  • 100 g wędliny drobiowej
  • 1/2 awokado
  • 150 g sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli
0
6
Sposób przygotowania:
  • Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kosteczkę.
  • Awokado obrać, także pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić, dokładnie wymieszać.
  • Bułki przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. Wydrążone bułeczki posmarować masłem i napełnić farszem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10 minut. Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszny pomysł, zjadłabym takie na kolację, u mnie dziś francuskie ciastka z pomidorkami i mozzarellą(,kuchnia lidla,), pycha :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

      Kopytka Piotra Kucharskiego

      Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Puszyste ego Przepis 14

      Puszyste ego

      Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      tvnpix