zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Faszerowane bułeczki

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: www.przepisownik.blogspot.comFaszerowane bułeczki

Składniki

  • 3 bułki pszenne
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • 3 łyżki śmietany ukwaszonej 12%
  • 100 g wędliny drobiowej
  • 1/2 awokado
  • 150 g sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli
0
6
Sposób przygotowania:
  • Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kosteczkę.
  • Awokado obrać, także pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić, dokładnie wymieszać.
  • Bułki przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. Wydrążone bułeczki posmarować masłem i napełnić farszem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10 minut. Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszny pomysł, zjadłabym takie na kolację, u mnie dziś francuskie ciastka z pomidorkami i mozzarellą(,kuchnia lidla,), pycha :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

      Krem z brokułów z łososiem

      Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kotlety mielone na ostro Przepis 19

      Kotlety mielone na ostro

      Nowa wersja znanego dania

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      tvnpix