zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Faszerowane bułeczki

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: www.przepisownik.blogspot.comFaszerowane bułeczki

Składniki

  • 3 bułki pszenne
  • 2 łyżki masła Lurpak
  • 3 łyżki śmietany ukwaszonej 12%
  • 100 g wędliny drobiowej
  • 1/2 awokado
  • 150 g sera żółtego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • szczypta soli
0
6
Sposób przygotowania:
  • Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub pokroić w kosteczkę.
  • Awokado obrać, także pokroić w drobną kostkę. Wędlinę pokroić w kostkę. Połączyć wszystkie składniki, doprawić, dokładnie wymieszać.
  • Bułki przekroić na połówki i wydrążyć miąższ. Wydrążone bułeczki posmarować masłem i napełnić farszem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekać przez 10 minut. Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem.

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszny pomysł, zjadłabym takie na kolację, u mnie dziś francuskie ciastka z pomidorkami i mozzarellą(,kuchnia lidla,), pycha :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Sarna w wielkim mieście Przepis 20

      Sarna w wielkim mieście

      Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

      Deser z mrożonych truskawek

      Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

      tvnpix