Faszerowane pomidory
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcjiŚrodek wypełniony fetą i szpinakiem
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 500 g pomidorków (najlpiej śliwkowych)
- 200 g dobrej fety
- 2 łyżki oliwy
- liście szpinaku
- 1 łyżka suszonego oregano
- sól i pieprz
0
1
Sposób przygotowania:
- Listki szpinaku opłucz, ewentualnie podrzyj na kawałki.
- Fetę pokrój w kostkę, posyp oregano, pieprzem i solą.
- Wlej 2 łyżki oliwy i wymieszaj całość ze szpinakiem.
- Pomidorki przekrój poprzecznie, częściowo wydrąż.
- Miąższ pomidorków pokrój drobno, dodaj do szpinaku i wymieszaj.
- Faszeruj pomidorki a następnie grilluj je na grillu lub w piekarniku z funkcją grilla.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.