zamknij

Faszerowane śledzie

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: BBSŚledzie faszerowane

Składniki

  • 8 śledzi
  • 200 g bułki tartej
  • 1 l mleka
  • 3 cebule
  • 100 g masła
  • 1 pęczek pietruszki
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g tartego chrzanu
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  •  sok z 1/2 cytryny
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Mocz śledzie w mleku ok 20 godzin, osusz papierem kuchennym.
  • Cebulkę posiekaj lub pokrój w łódeczkę i podduś na maśle.
  • Dodaj bułkę tartą, żółtka, posiekana pietruszkę, sól i pieprz, starty chrzan i śmietanę.
  • Napełnij śledzie farszem, zawiń w folie aluminiowa i zapiekaj w piekarniku lub na grilu.

 

Zainspiruj nas

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

tvnpix