zamknij

Faszerowane śledzie

Przepis

przystawka Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSŚledzie faszerowane

Składniki

  • 8 śledzi
  • 200 g bułki tartej
  • 1 l mleka
  • 3 cebule
  • 100 g masła
  • 1 pęczek pietruszki
  • 5 żółtek
  • 3 łyżki oliwy
  • 3 łyżki oleju
  • 50 g tartego chrzanu
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany
  •  sok z 1/2 cytryny
  •  sól i pieprz
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Mocz śledzie w mleku ok 20 godzin, osusz papierem kuchennym.
  • Cebulkę posiekaj lub pokrój w łódeczkę i podduś na maśle.
  • Dodaj bułkę tartą, żółtka, posiekana pietruszkę, sól i pieprz, starty chrzan i śmietanę.
  • Napełnij śledzie farszem, zawiń w folie aluminiowa i zapiekaj w piekarniku lub na grilu.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

tvnpix