zamknij

Fileciki z ryby z ziemniakami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ryby Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Kuchnia dla najmłodszych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: DDTVN/East NewsFileciki z ryby z ziemniaczkiami

Składniki

  • 2 filety z halibuta lub innej bialej ryby
  • 4 ziemniaki
  • odrobina bułki tartej
  • 50 g parmezanu
  • 2 jajka
  • do smaku oregano, bazylia, estragon
  • do smaku oliwa z oliwek
  • 2 łyżki miodu
  • do smaku sól i pieprz
0
2

 

 

Sposób przygotowania:

  • Potnij rybę na paski, panieruj w bułce tartej wymieszanej z parmezanem, solą i pieprzem. Smaż przez około 2-3 minut z każdej strony.
  • Ugotuj ziemniaki, zblenduj wszystkie świeże przyprawy z oliwą z oliwek i miodem. Ugotowane ziemniaki marynuj w miksie ze świeżych przypraw.
  • Serwuj na talerzu z dowolnymi sałatkami.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

jak to ma być kuchnia dla najmłodszych to ja dziękuje...wszystko tłuste , smażone ... dramat!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Gulasz z kopytkami Przepis 197

      Gulasz z kopytkami

      Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Grillowany ser halloumi Przepis 41

      Grillowany ser halloumi

      Najlepszy podany z figami i orzechami

      Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

      Gulasz z fasolki z zielonym chili

      Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Zupa tajska Kasi Klich
      Przepis 14

      Zupa tajska Kasi Klich

      Ogień w gardle!

      tvnpix