zamknij

Filet z łososia z warzywami

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | łosoś Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Lekki i zdrowy przepis na pieczoną rybę
Ugotowałem to!35
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
16komentarzy

Składniki

  • 400 g filetu z łososia bez skórki
  • 1 marchew
  • 1 por
  • 1 cukinia
  • 50 g masła
  • 200 ml wina białego lub bulionu warzywnego
  • 1/2 cytryny
  • 50 ml sosu śmietanowego
  • sól morska do smaku
  • świeżo zmielony pieprz do smaku
0
24

Sposób przygotowania:

Rozgrzej piekarnik do 180 C. Umyj i obierz warzywa, a następnie posiekaj w bardzo cienkie paski. Ułóż pokrojone warzywa w żaroodpornym naczyniu i zalej winem. Następnie dodaj pokrojone na mniejsze kawałki masło. Przekrój łososia na dwie równe części i ułóż na maśle delikatnie dociskając. Oprósz solą i pieprzem. Zakryj naczynie folią aluminiową i tak przygotowane wstaw do piekarnika na ok. 15-20 minut. Upieczonego łososia podawaj z warzywami, kawałkiem cytryny z dodatkiem delikatnego sosu śmietanowego.

Zainspiruj nas

Komentarze (16)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a mnie wszystko bardzo smakowało :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      komentarz ukryty - pokaż

      Sam Łosoś z sosem śmietanowym- pycha :-), natomiast warzywa w winie- paskudne i za ostre;/

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            1
          • zgłoś naruszenie
          Oscar95
          Oscar95

          Dziwnie nienaturalny kolor łososia...

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Pomarańczowy łosoś z marketu jest wynikiem paszy z mączki rybnej. W naturze łosoś i pstrąg mają kolor lekko różowy. Są zdrowsze i smaczniejsze bo mniej tłuste.

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  To łosoś nasz bałtycki. Norweski jest pomarańczowy.

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      Właśnie że naturalny!

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          Fajny łatwy muszę spróbować .

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              ~Gość

                              Ojejku, ale bym sobie zjadła coś takiego :)

                              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                  0
                                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                    0
                                  • zgłoś naruszenie
                                  ~Gość

                                  Super - proste i pyszne

                                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                      0
                                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                        0
                                      • zgłoś naruszenie
                                      ~Gość

                                      Ktos nie ma pojecia

                                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                          0
                                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                            0
                                          • zgłoś naruszenie
                                          Libella
                                          Libella

                                          Dobrze byłoby jeszcze, gdyby został podany przepis na ten sos śmietanowy ;)

                                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                                              0
                                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                                0
                                              • zgłoś naruszenie
                                              Więcej komentarzy - rozwiń
                                              Pomoc | Zasady forum
                                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                                              Zobacz również

                                              Babka ziemniaczana Przepis 27117

                                              Babka ziemniaczana

                                              Podlaski specjał

                                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                                              Przepis 22

                                              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                                              Podany na delikatnym puree

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

                                              Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

                                              Pizza godna królów

                                              Kaczka pływaczka Przepis 30

                                              Kaczka pływaczka

                                              Kaczka i ziemniaki na słodko

                                              Śledzie Kasi Klich
                                              Przepis 34

                                              Śledzie Kasi Klich

                                              Śledź o korzennym posmaku

                                              Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

                                              Chrupiące płatki owsiane

                                              Pyszne i proste śniadanie

                                              Kotlety mielone na ostro Przepis 19

                                              Kotlety mielone na ostro

                                              Nowa wersja znanego dania

                                              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

                                              Kolorowa samba warzywna

                                              Zdrowe i pyszne danie

                                              tvnpix