zamknij

Filety z piersi kaczki z gruszką i jarmużem

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | poziom zaawansowany Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Jesienna gruszka i odkyrty na nowo jarmuż z pyszną kaczką
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Kamil Piklikiewicz/East News/Dzień Dobry TVNFilety z piersi kaczki z gruszką i jarmużem

Składniki

  •  sól i pieprz
  • 2 filety z piersi kaczki
  •  sos sojowy
  • 400 g jarmużu
  • 50 g wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 50 g rodzynek
  • 2 gruszki
  • 50 ml koniaku lub podobnego alkoholu
0
0
  • Filety natnij od strony skóry w drobną kratkę, przypraw solą i pieprzem oraz natrzyj sosem sojowym. Odstaw do zamarynowania.
  • Boczek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj posiekaną cebulę. Dodaj porwany jarmuż i podsmaż całość przez chwilę. Dodaj rodzynki i podduś aż jarmuż będzie miękki.
  • W tym czasie ułóż filety na zimnej i suchej patelni skórą do dołu. Włącz temperaturę pod patelnią i smaż na najwyższej temperaturze z każdej strony około 3-4 minut.
  • Filet odstaw na 5 minut aby odpoczęły. Z patelni na której smażyły się filety zlej tłuszcz który się wytopił.
  • Gruszkę obierz i pokrój w kostkę, podsmaż na tej samej patelni co filety. Pod koniec dodaj koniak i podpal. Poczekaj aż się wypali alkohol.
  • Jarmuż wyłóż na talerz, na nim ułóż ładnie pokrojoną kaczkę, wierzch posyp gruszką.

Przepis autorstwa Piotra Kucharskiego.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego Przepis 116

Kurczak w boczku - Saltimbocca po polsku Piotra Kucharskiego

Włoska potrawa w polskim wydaniu

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

tvnpix