zamknij

Flaczki jarskie

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nowa wersja dania znanego z lat dziecinnych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNFlaczki jarskie

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 500 g mięsa wołowego na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 1  por
  •  gałka muszkatałowa
  •  słodka papryka
  •  majeranek
  •  imbir świeży
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szklanka mąki
  • 2  jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  •  sól
0
0
  • Z włoszczyzny, mięsa wołowego, skrzydełek przygotuj prawdziwy rosół. Marchew, pietruszkę oraz seler pokrój w słupki, przesmaż na maśle klarowanym.
  • Z mąki, jajek, mleka wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki, zwijaj w rulony i pokrój w paski jak makaron. Gotowym rosołem zalej warzywa podsmażone, gotuj jeszcze około 15 minut, dodaj przyprawy.
  • Pamiętajo tym, że smak być raczej na ostro. Do rosołu z warzywami dodaj naleśniki.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

flaczki jarskie a z kurczakiem ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

      Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

      Pizza godna królów

      Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

      Pomidorki z karmelem i lodami

      Deserowa wersja pomidora

      Kaczka pływaczka Przepis 30

      Kaczka pływaczka

      Kaczka i ziemniaki na słodko

      Wiśniowy drift Przepis 102

      Wiśniowy drift

      Sernik z sosem wiśniowym

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

      Podany na delikatnym puree

      Szaszłyki wyborne Przepis 59

      Szaszłyki wyborne

      Nie tylko na sezon grillowy

      Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

      Kociołek łososiowo-pomidorowy

      Przepyszna zupa — do wypróbowania!

      tvnpix