zamknij

Flaczki jarskie

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nowa wersja dania znanego z lat dziecinnych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNFlaczki jarskie

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 500 g mięsa wołowego na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 1  por
  •  gałka muszkatałowa
  •  słodka papryka
  •  majeranek
  •  imbir świeży
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szklanka mąki
  • 2  jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  •  sól
0
0
  • Z włoszczyzny, mięsa wołowego, skrzydełek przygotuj prawdziwy rosół. Marchew, pietruszkę oraz seler pokrój w słupki, przesmaż na maśle klarowanym.
  • Z mąki, jajek, mleka wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki, zwijaj w rulony i pokrój w paski jak makaron. Gotowym rosołem zalej warzywa podsmażone, gotuj jeszcze około 15 minut, dodaj przyprawy.
  • Pamiętajo tym, że smak być raczej na ostro. Do rosołu z warzywami dodaj naleśniki.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

flaczki jarskie a z kurczakiem ?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

      Burgery z musztardą i boczkiem

      W klimacie amerykańskiego baru

      Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

      Sałatka z marynowanymi grzybami

      Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 62

      Orzechowy gangster z Bronxu

      Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

      Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

      Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Ryba w curry Przepis 15

      Ryba w curry

      Indie na talerzu

      Champion cyklistów Przepis 16

      Champion cyklistów

      Niebanalna szarlotka

      tvnpix