zamknij

Flaczki jarskie

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nowa wersja dania znanego z lat dziecinnych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNFlaczki jarskie

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 500 g mięsa wołowego na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 1  por
  •  gałka muszkatałowa
  •  słodka papryka
  •  majeranek
  •  imbir świeży
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szklanka mąki
  • 2  jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  •  sól
0
0
  • Z włoszczyzny, mięsa wołowego, skrzydełek przygotuj prawdziwy rosół. Marchew, pietruszkę oraz seler pokrój w słupki, przesmaż na maśle klarowanym.
  • Z mąki, jajek, mleka wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki, zwijaj w rulony i pokrój w paski jak makaron. Gotowym rosołem zalej warzywa podsmażone, gotuj jeszcze około 15 minut, dodaj przyprawy.
  • Pamiętajo tym, że smak być raczej na ostro. Do rosołu z warzywami dodaj naleśniki.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Karskie? Na wołowiniewinie i skrzydełkach? Brawo!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      flaczki jarskie a z kurczakiem ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2369

          Kopytka Piotra Kucharskiego

          Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

          Wiśniowy drift Przepis 102

          Wiśniowy drift

          Sernik z sosem wiśniowym

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          tvnpix