zamknij

Flaczki jarskie

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nowa wersja dania znanego z lat dziecinnych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNFlaczki jarskie

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 500 g mięsa wołowego na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 1  por
  •  gałka muszkatałowa
  •  słodka papryka
  •  majeranek
  •  imbir świeży
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szklanka mąki
  • 2  jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  •  sól
0
0
  • Z włoszczyzny, mięsa wołowego, skrzydełek przygotuj prawdziwy rosół. Marchew, pietruszkę oraz seler pokrój w słupki, przesmaż na maśle klarowanym.
  • Z mąki, jajek, mleka wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki, zwijaj w rulony i pokrój w paski jak makaron. Gotowym rosołem zalej warzywa podsmażone, gotuj jeszcze około 15 minut, dodaj przyprawy.
  • Pamiętajo tym, że smak być raczej na ostro. Do rosołu z warzywami dodaj naleśniki.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Karskie? Na wołowiniewinie i skrzydełkach? Brawo!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      flaczki jarskie a z kurczakiem ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

          Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

          Efektowne i proste danie

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Tatar ze śledzia
          Przepis 13

          Tatar ze śledzia

          Rybna poezja na kromce pumpernikla

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          tvnpix