zamknij

Flaczki jarskie

Przepis

zupa Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | drób Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Nowa wersja dania znanego z lat dziecinnych
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Tomasz Urbanek/EAST NEWS/Dzień Dobry TVNFlaczki jarskie

Składniki

  •  natka pietruszki
  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 500 g mięsa wołowego na wywar
  • 2 marchewki
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 korzeń selera
  • 1  por
  •  gałka muszkatałowa
  •  słodka papryka
  •  majeranek
  •  imbir świeży
  •  liść laurowy
  •  ziele angielskie
  •  sól i pieprz
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • szklanka mąki
  • 2  jajka
  • 100 ml mleka
  • 100 ml wody
  •  sól
0
0
  • Z włoszczyzny, mięsa wołowego, skrzydełek przygotuj prawdziwy rosół. Marchew, pietruszkę oraz seler pokrój w słupki, przesmaż na maśle klarowanym.
  • Z mąki, jajek, mleka wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto naleśnikowe, usmaż naleśniki, zwijaj w rulony i pokrój w paski jak makaron. Gotowym rosołem zalej warzywa podsmażone, gotuj jeszcze około 15 minut, dodaj przyprawy.
  • Pamiętajo tym, że smak być raczej na ostro. Do rosołu z warzywami dodaj naleśniki.

Przepis autorstwa Andrzeja Polana.

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Karskie? Na wołowiniewinie i skrzydełkach? Brawo!

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      flaczki jarskie a z kurczakiem ?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

          Burgery z musztardą i boczkiem

          W klimacie amerykańskiego baru

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

          Bifeki faszerowane serem feta

          Kotlety po grecku

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Bruschetta z fasolą
          Przepis 12

          Bruschetta z fasolą

          Specjalność Włochów na przystawkę

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Zupa tajska Kasi Klich
          Przepis 14

          Zupa tajska Kasi Klich

          Ogień w gardle!

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 15

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          tvnpix