zamknij

Francuska tarta z jabłkami

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | owoce Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia francuska Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
Tarta tatin - specjał kuchni francuskiej
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVN/East NewsFrancuska tarta z jabłkami

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • 100-200g cukru
  • odrobina śmietany 30%
  • 100 g masła
  • 2 jabłka
0
1

Sposób przygotowania:

  • Plastry lub polksieżyce jabłka karmelizuj na maśle z cukrem tak,  by nic nie przywarło.
  • Czasem warto dodać wody (uwaga: może pryskać).
  • Zdejmij z ognia i przykryj ładnie wyciętym kółkiem z ciasta francuskiego. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200-220C na 10-15 minut, aż ciasto się zrumieni.
  • Wyjmij, przykryj patelnię talerzem i odwróć. Podaj z dobrze ubita śmietaną, najlepiej bez cukru, bo sama tarta jest słodka.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix