zamknij

Francuskie tosty z chleba razowego

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z malinami na ciepło
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Jan Kucharzyk/ East NewsFrancuskie tosty z chleba razowego

Składniki

  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 200 g mrożonych lub świeżychmalin
  • 1 łyżka miodu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Jajko roztrzep i wymieszaj z mlekiem
  • Kromki chleba namocz w jajku z mlekiem i usmaż na suchej teflonowej patelni z obu stron
  • Przełóż do ciepłego piekarnika
  • Na patelnię wrzuć maliny i podsmaż przez około 5 minut
  • Pod koniec dodaj miód i wymieszaj. Ciepłe maliny ułożyć na tostach

Autor: Piotr Kucharski

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

tvnpix