zamknij

Francuskie tosty z chleba razowego

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 2 Ilość porcji
Z malinami na ciepło
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
1komentarz
Autor: Jan Kucharzyk/ East NewsFrancuskie tosty z chleba razowego

Składniki

  • 1 jajko
  • 3 łyżki mleka
  • 4 kromki chleba razowego
  • 200 g mrożonych lub świeżychmalin
  • 1 łyżka miodu
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Jajko roztrzep i wymieszaj z mlekiem
  • Kromki chleba namocz w jajku z mlekiem i usmaż na suchej teflonowej patelni z obu stron
  • Przełóż do ciepłego piekarnika
  • Na patelnię wrzuć maliny i podsmaż przez około 5 minut
  • Pod koniec dodaj miód i wymieszaj. Ciepłe maliny ułożyć na tostach

Autor: Piotr Kucharski

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN"

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Champion cyklistów Przepis 16

Champion cyklistów

Niebanalna szarlotka

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

tvnpix