zamknij

Francuskie tosty z czekoladą i bananami

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 3 Ilość porcji
Śniadanie idealne dla fanów czekolady
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: DDTVNFrancuskie tosty z czekoladą i bananami

Składniki

  • 1 dojrzały banan
  • 75 g gorzkiej czekolady
  • 4 duże kromki białego chleba
  • 3 małe średnie jajka
  • 1 łyżka kremówki
  • 1/2 laski wanilii
  • 25 g  masła
  • do posypania mielony cynamon
  • do posypania cukier puder
0
1

Sposób przygotowania:

  • Banana pokrój na mniejsze kawałki i rozgnieć widelcem. Dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. Dwie kromki chleba ułóż na desce i posmaruj bananowo-czekoladową pastą. Nałóż na nie dwie pozostałe kromki i dociśnij tak, aby powstały kanapki.
  • W głębokim talerzu roztrzep jajka z kremówką i nasionami wanilii. Każdą z kanapek nasącz z obu stron w jajkach i usmaż na gorącej patelni z odrobiną masła.
  • Smaż z każdej strony po około 1-2 minuty aż chleb będzie lekko zarumieniony, a czekolada w środku zacznie się roztapiać. Kanapki przekrój na połowę i posyp odrobiną cynamonu i cukru pudru.

 

Przepis z "Dzień dobry TVN".

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką Przepis 10

Sztuka mięsa z ziemniaczkami i marchewką

Wołowina z pysznymi ziemniakami i sosem

tvnpix