zamknij

Frittata

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 2 Ilość porcji
Włoskie danie w Twojej kuchni!
Ugotowałem to!14
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: RiverWoodFrittata

Składniki

  • 3 duże ziemniaki
  • 3 jaja
  • 2 cebule
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1 mała cukinia
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżka oleju słonecznikowego
  • do smaku sól, pieprz ziołowy
0
5

Sposób przygotowania:

  • Posiekaj drobno obraną cebulę i czosnek
  • Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w talarki
  • Na maśle i łyżce oleju podduś ziemniaki z cebulą
  • Pokrój cukinię, paprykę w kostkę i dodaj do ziemniaków. Całość lekko przesmaż
  • W sporej misce roztrzep jajka z kurkumą, solą i pieprzem
  • Warzywa przełóż do miski i dokładnie wymieszaj. Zawartość miski wlej na dużą patelnię i smaż pod przykryciem
  • Po ok. 8 minutach przełóż frittatę na talerz składając ją na pół lub krojąc w trójkąty
  • Podawaj z sosem czosnkowym lub musztardowo-majonezowym

 

 

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pycha, ja robiłam podobne danie, tortille ziemniaczaną(,kuchnia lidla,), bez cebuli i papryki, ale równie pyszna :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      kwik

      ciekawa odmiana, proste przygotowanie - polecam.

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Babka ziemniaczana Przepis 27117

          Babka ziemniaczana

          Podlaski specjał

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

          Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

          Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

          Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

          Kotleciki z brzoskwiniami

          Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

          Ryba w curry Przepis 15

          Ryba w curry

          Indie na talerzu

          Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

          Chrupiące płatki owsiane

          Pyszne i proste śniadanie

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

          Chleb z płatkami owsianymi

          Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

          Grillowany ser halloumi Przepis 41

          Grillowany ser halloumi

          Najlepszy podany z figami i orzechami

          tvnpix