zamknij

Frittata makaronowa z sosem owocowym

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia hiszpańska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przekąska dla smakoszy
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: East News/DDTVNFritatta makaronowa z sosem owocowym

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki owoców mrożonych
  • 200 g ugotowanego makaronu (np. spaghetti)
  • 2 łyżki masła
  • 50 g rodzynek
  • 100 g twarogu
  • 4 jajka
  • 2 łyżki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 2 torebki nasienne kardamonu
  • 2 łyżki miodu
0
1

 

Sposób przygotowania:

  • Do roztopionego na patelni masła dodaj makaron, rodzynki i miód i całość smaż kilka minut, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
  • W tym czasie jajka z cukrem ubij na puszystą, ale płynną masę.
  • Następnie makaron równomiernie rozłóż na patelni i posyp go po wierzchu pokruszonym twarogiem.
  • Tymczasem do masy jajecznej dodaj łyżkę mąki, delikatnie wymieszaj i polej nią makaron.
  • Całość wstaw na 10-15 minut do rozgrzanego do temperatury 180ºC piekarnika.
  • W tym czasie w garnku podduś owoce z miodem i kardamonem (aż zgęstnieje).
  • Ciepłą frittatę podawaj z sosem.

Przepis z programu "Dzień Dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

tvnpix