zamknij

Frittata na kaszy gryczanej ze szpinakiem i pomidorami

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
toffeenutbar
Autor przepisu:
i kalafiorem
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: toffeenutbarFrittata na kaszy gryczanej ze szpinakiem i pomidorami

Składniki

  • pół woreczka ugotowanej kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • garść szpinaku
  • 4 suszone pomidory
  • pół świeżego pomidora
  • 1/3 ugotowanego kalafiora
  • do smaku sól, pieprz, bazylia
  • odrobina mleka
0
0

Sposób przygotowania:

  • Ugotuje kaszę oraz kalafior, odstaw do ostygnięcia.
  • W misce mieszaj jajka z pozostałymi składnikami, dopraw do smaku solą, pieprzem oraz bazylią. Wlej mleko do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
  • Kalafiora siekaj na bardzo drobne kawałki, dodaj do miski razem z połową woreczka ugotowanej kaszy.
  • Smaż na rozgrzanej patelni ok 3 minuty, następnie wstaw do pieca o temperaturze 180 stopni i piecz dopóki górna warstwa się nie zetnie (do 10 minut).

 

 

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 173

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

Orzechowy gangster z Bronxu

Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix