zamknij

Frittata z kozim serem

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | jajka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
Z dodatkiem rozmarynu
Ugotowałem to!6
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Autor: Aleksandra RożejFrittata z kozim serem (my'o'my)

Składniki

  • 3 jajka
  •  sól i pieprz
  •  masło do smarowania patelni
  • 20 g sera koziego dojrzewającego
  • 1 gałązka rozmarynu
0
4

 

Sposób przygotowania:

Uwaga! Do przepisu potrzebujesz patelnię, którą możesz włożyć do piekarnika - bez plastikowej rączki.

Jak zaczniesz przygotowywać jajka na patelni, rozgrzej piekarnik do 180 stopni

  • "Rozbełtaj" jajka z solą i pieprzem
  • Wlej na patelnie z rozgrzanym masłem
  • Na lekko już ściętych jajkach rozkrusz ser kozi
  • Kiedy jajka zetną się, dodaj posiekany rozmaryn
  • Po kilku chwilach wstaw na kilka minut do rozgrzanego piekarnika patelnie z całością potrawy
  • Piecz kilka minut aż frittata zarumieni się (wskazówka dla początkujących-galeria zdjęć)

Przepis przygotowany przez my'o'my - ul. Szpitalna 8 (Warszawa)

Galeria foto (5)

Frittata z kozim serem (my'o'my)

  • Frittata z kozim serem (my'o'my)
    Frittata z kozim serem (my'o'my)(1 z 5) Fot. Aleksandra Rożej
  • Frittata z kozim serem (my'o'my)
    Frittata z kozim serem (my'o'my)(2 z 5) Fot. Aleksandra Rożej
  • Frittata z kozim serem (my'o'my)
    Frittata z kozim serem (my'o'my)(3 z 5) Fot. Aleksandra Rożej
  • Frittata z kozim serem (my'o'my)
    Frittata z kozim serem (my'o'my)(4 z 5) Fot. Aleksandra Rożej
  • my'o'my
    my'o'my(5 z 5) Fot. Aleksadra Rożej

 

my'o'my
Autor: Aleksadra Rożej my'o'my
Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Pyszny pomysł na śniadanko, kupiłam właśnie w Lidlu ulubiony ser, jutro wypróbuję :)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      Pomoc | Zasady forum
      Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

      Zobacz również

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
      Przepis 22

      Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

      Klasyka na twoim stole

      Corpus delicti końca lata Przepis 211

      Corpus delicti końca lata

      Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 313

      Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

      Efektowne i proste danie

      Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

      Bifeki faszerowane serem feta

      Kotlety po grecku

      Pudding z bagietki Przepis 17

      Pudding z bagietki

      Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

      Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

      Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

      Carpaccio z buraków Kasi Klich
      Przepis 66

      Carpaccio z buraków Kasi Klich

      Wytworna wersja pospolitego warzywa

      Przysmak młodości Przepis 137

      Przysmak młodości

      Kanapka idealna!

      tvnpix