zamknij

Frytki z batatów

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Lekko słodkie i chrupiące
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tata Studio/Arkadiusz ŚcichockiFrytki z batatów

Składniki

  • 4 bataty
  •  zioła prowansalskie
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  •  sos:
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka pasty sezamowej
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Umyj bataty, pokrój w "ósemki".
  • Piekarnik nagrzej do 200C.
  • Bataty posyp ziołami, polej oliwą i piecz aż zmiękną, ok. 30 minut.
  • Składniki sosu wymieszaj i maczaj w nim frytki.

Autor: Melania Kozyra

 

Inne przepisy Melanii:

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Śledzie Kasi Klich
Przepis 34

Śledzie Kasi Klich

Śledź o korzennym posmaku

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix