Frytki z batatów
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcjiLekko słodkie i chrupiące
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 4 bataty
- zioła prowansalskie
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sos:
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka pasty sezamowej
0
0
Sposób przygotowania:
- Umyj bataty, pokrój w "ósemki".
- Piekarnik nagrzej do 200C.
- Bataty posyp ziołami, polej oliwą i piecz aż zmiękną, ok. 30 minut.
- Składniki sosu wymieszaj i maczaj w nim frytki.
Autor: Melania Kozyra
Inne przepisy Melanii:
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.