zamknij

Galette z malinami i ricottą

Przepis

deser Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Słodki pakunek
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: pannamadziaGalette z malinami i ricottą

Składniki

  • 60g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 20g masła
  • szczypta soli
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki lodowatej wody
  • 50g serka ricotta
  • 1 łyżka cukru pudru
  • garść malin
0
0

Sposób przygotowania:

  • W misce połącz ze sobą mąkę z solą.
  • Dodaj pokrojone w kawałeczki masło i zmiksuj za pomocą blendera.
  • W osobnej misce ubij jogurt naturalny i wodę. Dodaj do mąki z masłem. Ciasto zagnieć palcami (lub drewnianą łyżką).
  • Przykryj folią spożywczą i wstaw do lodówki na około 20 minut. Serek ricotta ubij z cukrem pudrem.
  • Po upływie czasu piekarnik nagrzej do 200 stopni. Schłodzone ciasto wyjmij z lodówki, a następnie rozwałkuj je na stolnicy (podsyp mąką w razie potrzeby) na okrąg. Przełóż na papier do pieczenia.
  • Na środek ciasta wyłóż i rozsmaruj serek ricotta z cukrem pudrem, ułóż maliny, zawiń krawędź ciasta do środka. Piecz około 20-30 minut (grzanie: góra i dół).
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix