Gnocchi
Przepis
przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcjiWłoskie kluseczki
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Składniki
- 1 kg ziemniaków
- sól
- gałka muszkatołowa
- ok. 250 g mąki
- 1 jajko
- mąka do oprószenia blatu
0
12
Sposób przygotowania:
- Ugotuj ziemniaki w osolonym wrzątku nie obierając ze skórek. Odcedź i obierz.
- Przy pomocy praski zagnieć ziemniaki na miazgę.
- Dopraw solą i gałką muszkatołową.
- Dodaj mąkę, jajko i wszystko dokładnie zagnieć na jednolite ciasto.
- Formuj z ciasta podłużne wałki a następnie pokrój w 2-3 cm kawałki.
- Zagotuj wodę z solą i wrzuć gnocchi.
- Po upływie 3-4 minut gotowe wyłów przy pomocy łyżki cedzakowej.
Zainspiruj nas
Komentarze (0)
Dodaj komentarz do artykułu
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
pokaż wszystkie komentarze
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.