zamknij

Gnocchi

Przepis

przekąska Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | mąka Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia włoska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Włoskie kluseczki
Ugotowałem to!4
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Gnocchi
Autor: StockFood/AgencjaFree. Gnocchi

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  •  sól
  •  gałka muszkatołowa
  • ok. 250 g mąki
  • 1 jajko
  •  mąka do oprószenia blatu
0
12

 

Sposób przygotowania:

  • Ugotuj ziemniaki w osolonym wrzątku nie obierając ze skórek. Odcedź i obierz.
  • Przy pomocy praski zagnieć ziemniaki na miazgę.
  • Dopraw solą i gałką muszkatołową.
  • Dodaj mąkę, jajko i wszystko dokładnie zagnieć na jednolite ciasto.
  • Formuj z ciasta podłużne wałki a następnie pokrój w 2-3 cm kawałki.
  • Zagotuj wodę z solą i wrzuć gnocchi.
  • Po upływie 3-4 minut gotowe wyłów przy pomocy łyżki cedzakowej.

 

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix