zamknij

Gnocchi z bakłażanem i serem Amber

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | makaron Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 4 Ilość porcji
Makaron w nowej odsłonie
Ugotowałem to!1
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
4komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Tomasz Płoński-KrólGnocchi z bakłażanem i serem Amber

Składniki

  • 1 opakowanie gnocchi z sokiem z buraków (Porzeczka)
  • 1 słoik przetwory z bakłażanów z chilli (Wootwórnia)
  • 1 ser Amber z chilli (Spółdzielnia Mleczarska Skarszewy)
  • 1 kozia chałwa (Kozia Łąka)
  • 1 świeże chilli
  •  młotkowany pieprz
  •  morska sól
0
5

Sposób przygotowania:

  • Makaron ugotuj w osolonym wrzątku, odcedź.
  • Bakłażany podgrzej, dodając do niech kozią chałwę. Wymieszaj z makaronem. Posyp utartym serem Amber, pieprzem i posiekaną papryczką chilli.

Naturalna, tradycyjna żywność prosto od wytwórcy jest dostępna na miejskim targu - Le Targu! Wiejskie jaja, sery wytwarzane tradycyjnymi metodami, chleby na zakwasie, miody od pszczelarzy i kiełbasy od wędzarzy to oferta miejskiego bazaru na Saskiej Kępie. To jedno z miejsc, gdzie kupisz potrzebne do wykonania dania składniki.

Zainspiruj nas

Komentarze (4)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

robaki robaki, makaron jest z porzadnej maki i jajek i wlozylam w niego duzo serca i pracy wiec smakuje wybornie:)) zapraszam do Porzeczki

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Oj glisty to nie owady :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Dobry trop, choć nie są to owady jadalne :-)

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              to danie wygląda okropnie, przypomina mi glizdy a nie makaron :)

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  Pomoc | Zasady forum
                  Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                  Zobacz również

                  Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

                  Burgery z musztardą i boczkiem

                  W klimacie amerykańskiego baru

                  Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

                  Bifeki faszerowane serem feta

                  Kotlety po grecku

                  Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

                  Kanapki ze smażoną makrelą

                  Idealne na śniadanie lub kolację

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
                  Przepis 22

                  Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

                  Podany na delikatnym puree

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                  Gulasz z fasolki z zielonym chili

                  Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                  Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

                  Sałatka z marynowanymi grzybami

                  Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

                  Puszyste ego Przepis 14

                  Puszyste ego

                  Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

                  Tatar ze śledzia
                  Przepis 13

                  Tatar ze śledzia

                  Rybna poezja na kromce pumpernikla

                  tvnpix