zamknij

Gofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Zdrowie na dzień dobry
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka puree z jabłek
  • szczypta soli
  • szczypta kardamonu
  • szczypta imbiru
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej gofrownicę.
  • W małej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i kardamon. W drugiej misce (nieco większej) wymieszaj mokre składniki: jogurt naturalny, puree jabłkowe oraz jajko.
  • Mokre składniki dodaj do suchych i porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wlej do gofrownicy.
  • Gofry powinny być gotowe po około 10 minutach. W tym czasie przygotuj owoce. Jabłko i gruszkę umyj, obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z cukrem. Do rondelka wlej wodę, wrzuć owoce i duś przez około 10 minut, pod przykryciem. Gotowe gofry wyłóż na talerz, udekoruj jabłkiem i gruszką. Posyp jeszcze dodatkowo cynamonem i imbirem.

Zainspiruj nas

Zobacz również

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego
Przepis 1017

Pizza według Grzegorza Łapanowskiego

Najprostszy przepis na domową pizzę

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Bruschetta z fasolą
Przepis 12

Bruschetta z fasolą

Specjalność Włochów na przystawkę

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix