zamknij

Gofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Zdrowie na dzień dobry
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka puree z jabłek
  • szczypta soli
  • szczypta kardamonu
  • szczypta imbiru
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej gofrownicę.
  • W małej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i kardamon. W drugiej misce (nieco większej) wymieszaj mokre składniki: jogurt naturalny, puree jabłkowe oraz jajko.
  • Mokre składniki dodaj do suchych i porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wlej do gofrownicy.
  • Gofry powinny być gotowe po około 10 minutach. W tym czasie przygotuj owoce. Jabłko i gruszkę umyj, obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z cukrem. Do rondelka wlej wodę, wrzuć owoce i duś przez około 10 minut, pod przykryciem. Gotowe gofry wyłóż na talerz, udekoruj jabłkiem i gruszką. Posyp jeszcze dodatkowo cynamonem i imbirem.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Chleb z płatkami owsianymi Przepis 172

Chleb z płatkami owsianymi

Zrób piekarnię w swoim domu. To naprawdę nie jest trudne!

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

tvnpix