zamknij

Gofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Przepis

deser Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 1 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Zdrowie na dzień dobry
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGofry z komosy ryżowej z duszonym jabłkiem i gruszką

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki z komosy ryżowej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 jajko
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka puree z jabłek
  • szczypta soli
  • szczypta kardamonu
  • szczypta imbiru
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1/4 szklanki wody
  • 1 łyżeczka cukru trzcinowego
0
2

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej gofrownicę.
  • W małej misce wymieszaj suche składniki: mąkę, cynamon, proszek do pieczenia, sól, imbir i kardamon. W drugiej misce (nieco większej) wymieszaj mokre składniki: jogurt naturalny, puree jabłkowe oraz jajko.
  • Mokre składniki dodaj do suchych i porządnie wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Ciasto wlej do gofrownicy.
  • Gofry powinny być gotowe po około 10 minutach. W tym czasie przygotuj owoce. Jabłko i gruszkę umyj, obierz, pokrój w plasterki, wymieszaj z cukrem. Do rondelka wlej wodę, wrzuć owoce i duś przez około 10 minut, pod przykryciem. Gotowe gofry wyłóż na talerz, udekoruj jabłkiem i gruszką. Posyp jeszcze dodatkowo cynamonem i imbirem.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

Takie ciasto rozweseli każdego

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

tvnpix