zamknij

Gołąbki bez gotowania

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Najprostsze gołąbki na świecie!
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gołąbki bez gotowania

Składniki

  • 1/2 główki sałaty
  • 2 dojrzałe awokado pokrojone w drobną kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w drobną kostkę
  • 100 g fety
  • do smaku drobno poszatkowana ostra świeża czerwona papryczka
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • odrobina oliwy z oliwek
  • do smaku pieprz
  • do smaku sok z cytryny
0
7

Sposób przygotowania:

  • Sałatę podziel na liście, dokładnie umyj i osusz na ręczniku lub w maszynce do mycia sałaty.
  • Wszystkie składniki farszu (awokado, papryka, feta) wymieszaj razem, dodaj ostrą papryczkę do smaku, oregano, oliwę, pieprz i sok z cytryny.
  • Na środku liścia połóż odrobinę farszu i całość zwijaj tak jak polskie gołąbki.
  • Całość zepnij wykałaczką. Czynność powtórz z pozostałymi liśćmi i farszem.
  • Gołąbki opcjonalnie można podać z sosem na bazie oliwy, oregano, cytryny i mięty.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mniam musi być pyszne.......:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      fajny pomysł, muszę wypróbować :D

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

          Sałatka z marynowanymi grzybami

          Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

          Deser z mrożonych truskawek

          Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Przysmak młodości Przepis 137

          Przysmak młodości

          Kanapka idealna!

          Champion cyklistów Przepis 16

          Champion cyklistów

          Niebanalna szarlotka

          Carpaccio z buraków Kasi Klich
          Przepis 66

          Carpaccio z buraków Kasi Klich

          Wytworna wersja pospolitego warzywa

          Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 13

          Kociołek łososiowo-pomidorowy

          Przepyszna zupa — do wypróbowania!

          tvnpix