zamknij

Gołąbki bez gotowania

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Najprostsze gołąbki na świecie!
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Gołąbki bez gotowania

Składniki

  • 1/2 główki sałaty
  • 2 dojrzałe awokado pokrojone w drobną kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w drobną kostkę
  • 100 g fety
  • do smaku drobno poszatkowana ostra świeża czerwona papryczka
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • odrobina oliwy z oliwek
  • do smaku pieprz
  • do smaku sok z cytryny
0
7

Sposób przygotowania:

  • Sałatę podziel na liście, dokładnie umyj i osusz na ręczniku lub w maszynce do mycia sałaty.
  • Wszystkie składniki farszu (awokado, papryka, feta) wymieszaj razem, dodaj ostrą papryczkę do smaku, oregano, oliwę, pieprz i sok z cytryny.
  • Na środku liścia połóż odrobinę farszu i całość zwijaj tak jak polskie gołąbki.
  • Całość zepnij wykałaczką. Czynność powtórz z pozostałymi liśćmi i farszem.
  • Gołąbki opcjonalnie można podać z sosem na bazie oliwy, oregano, cytryny i mięty.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mniam musi być pyszne.......:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      fajny pomysł, muszę wypróbować :D

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Chleb orzechowy Przepis 112

          Chleb orzechowy

          Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

          Atletyczny kurczak Przepis 20

          Atletyczny kurczak

          Pomysł na lekkie drugie danie

          Gulasz z kopytkami Przepis 197

          Gulasz z kopytkami

          Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

          Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

          Pomidorki z karmelem i lodami

          Deserowa wersja pomidora

          Kolorowa samba warzywna Przepis 21

          Kolorowa samba warzywna

          Zdrowe i pyszne danie

          Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

          Orzechowy gangster z Bronxu

          Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

          Sarna w wielkim mieście Przepis 20

          Sarna w wielkim mieście

          Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          tvnpix