zamknij

Gołąbki bez gotowania

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | 5 Ilość porcji
Najprostsze gołąbki na świecie!
Ugotowałem to!8
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
2komentarze
Gołąbki bez gotowania

Składniki

  • 1/2 główki sałaty
  • 2 dojrzałe awokado pokrojone w drobną kostkę
  • 2 czerwone papryki pokrojone w drobną kostkę
  • 100 g fety
  • do smaku drobno poszatkowana ostra świeża czerwona papryczka
  • kilka listków mięty
  • 1 łyżka suszonego oregano
  • odrobina oliwy z oliwek
  • do smaku pieprz
  • do smaku sok z cytryny
0
7

Sposób przygotowania:

  • Sałatę podziel na liście, dokładnie umyj i osusz na ręczniku lub w maszynce do mycia sałaty.
  • Wszystkie składniki farszu (awokado, papryka, feta) wymieszaj razem, dodaj ostrą papryczkę do smaku, oregano, oliwę, pieprz i sok z cytryny.
  • Na środku liścia połóż odrobinę farszu i całość zwijaj tak jak polskie gołąbki.
  • Całość zepnij wykałaczką. Czynność powtórz z pozostałymi liśćmi i farszem.
  • Gołąbki opcjonalnie można podać z sosem na bazie oliwy, oregano, cytryny i mięty.

Przepis z "Dzień dobry TVN".

Zainspiruj nas

Komentarze (2)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Mniam musi być pyszne.......:)

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      fajny pomysł, muszę wypróbować :D

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          Pomoc | Zasady forum
          Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

          Zobacz również

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
          Przepis 22

          Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

          Klasyka na twoim stole

          Śledzie Kasi Klich
          Przepis 34

          Śledzie Kasi Klich

          Śledź o korzennym posmaku

          Harira by Joseph Seeletso
          Przepis 61

          Harira by Joseph Seeletso

          Odrobina Afryki w twojej kuchni

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu Przepis 13

          Rozśpiewany deser na lekkim rauszu

          Takie ciasto rozweseli każdego

          Knedle ze śliwkami Przepis 1262

          Knedle ze śliwkami

          Przepis na słodki obiad

          Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

          Kanapki ze smażoną makrelą

          Idealne na śniadanie lub kolację

          Pudding z bagietki Przepis 17

          Pudding z bagietki

          Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy Przepis 20

          Niewinna sałata skazana na towarzystwo mafijnej Gruchy

          Ta sałatka przekona cię do pietruszki!

          tvnpix