zamknij

Gołąbki w liściach kapusty kiszonej

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | warzywa Główny składnik | 20 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Zawijane w liście kiszonej kapusty
Ugotowałem to!13
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
9komentarzy
Autor: materiały promocyjneGołąbki Hektor Regionalia 2013

Składniki

  • 300 g  kaszy gryczanej palonej
  • 300 g  kaszy jęczmiennej
  • 300 g  mięsa mielonego
  • 200 g  smażonego boczku
  • 4  cebule
  • 1 jajko
  •  sól, pieprz
0
8

Sposób przygotowania:

  • Cebulę pokroić i podsmażyć razem z pokrojonym boczkiem.
  • Kaszę ugotować. Produkty wymieszać z jajkiem i przyprawami na spoisty farsz. Farsz zawijać w liście kwaszonej kapusty i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku około 30 minut lub dusić pod przykryciem, podlane lekkim, lecz aromatycznym domowym rosołem.
  • Gotowe gołąbki podać z sosem z prawdziwków.

Przepis: firma Hektor, producent m.in. kapusty kiszonej w całych główkach

Zainspiruj nas

Komentarze (9)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

a ja lapie golabka i wrzucam do piekarnika, po godzienie goscie zjadaja go/

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      Wczoraj wróciłam z Chorwacji, gdzie kupiłam próżniowo pakowaną główkę kiszonej kapusty. Szukam dobrego przepisu na gołąbki. Znalazłam już kilka i zamierzam je po swojemu zmodyfikować. Mam nadzieję, że będą pyszne :)

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          Ja robie golabki w lisciach kiszonej kapusty nie z zadna kasza tylko z miesem . Miele pol na pol mieso wolowe i wiepszowe oraz wedzonego boczku troche przez grube sitko. dodaje tez zmielone albo posiekane suszone przawdziwki ( obgotowane ) i kilka suszonych sliwek . troszke ugotowanego ryzu bez jaka ale dorewam troche rosolku. Dorze wyrabiam i zawijam... rozwiń

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              ~Gość

              Profani! Sparzona kasza gryczana(tylko) z dodatkiem niewielkiej ilości ugotowanych suszonych prawdziwków zawijana w liście kiszonej kapusty, to je to!Takie goląbki(holubki)gotujemy w szybkowarze. Podajemy gorące polane olejem lnianym lub konopnym. To jest popularne postne danie wigilijne we wschodniej Polsce i zachodniej Ukrainie

              • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                  0
                • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                    0
                  • zgłoś naruszenie
                  ~Gość

                  od kiedy kasza do gołąbków???

                  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                      0
                    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                        0
                      • zgłoś naruszenie
                      ~Gość

                      To mnie przypomiały się czasy gdy kisiło się SWOJĄ kapustę !!! Biło sie ją po sztakowaniu 'bijakiem' nie nogami!!! totemprzebijało się kijem by gazy uchodziły ,a Babunia kładła takie równiusieńkie kapusty by sie ukisiły /bez głabów/ i dopiero FASZEROWAŁO SIĘ TO PRAWDZIWYM MIĘSEM ,A NIE JAKĄŚ TAM KASZANĄ ! TAKA KAPUSTE FASZEROWANO... rozwiń

                      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                          0
                        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                            0
                          • zgłoś naruszenie
                          ~Gość

                          mam zadanie i to jest za długie

                          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
                              0
                            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                                0
                              • zgłoś naruszenie
                              Pomoc | Zasady forum
                              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

                              Zobacz również

                              Szaszłyki wyborne Przepis 59

                              Szaszłyki wyborne

                              Nie tylko na sezon grillowy

                              Orzechowy gangster z Bronxu Przepis 63

                              Orzechowy gangster z Bronxu

                              Rozpływające się w ustach ciasto przypominające smakiem ulubione batoniki

                              Wiśniowy drift Przepis 102

                              Wiśniowy drift

                              Sernik z sosem wiśniowym

                              Tatar ze śledzia
                              Przepis 13

                              Tatar ze śledzia

                              Rybna poezja na kromce pumpernikla

                              Harira by Joseph Seeletso
                              Przepis 61

                              Harira by Joseph Seeletso

                              Odrobina Afryki w twojej kuchni

                              Grillowany ser halloumi Przepis 41

                              Grillowany ser halloumi

                              Najlepszy podany z figami i orzechami

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

                              Gulasz z fasolki z zielonym chili

                              Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

                              Babka ziemniaczana Przepis 27117

                              Babka ziemniaczana

                              Podlaski specjał

                              tvnpix