zamknij

Golonka

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | wymaga pracy Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Przysmak prawie wszystkich mężczyzn
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: BBSGolonka

Składniki

  •  sól, pieprz
  • 4 golonki
  • 3 łyżki smalcu
  • 1 łyżka majeranku
  • 4 listki laurowe
  • 6-8 kulek ziela angielskiego
  • 4 cebule
  • 50 g wódki żołądkowej gorzkiej
  • 1,5 litra bulionu
0
0
  • Golonki opal nad gazem, umyj i wytrzyj do sucha papierem.
  • Utrzyj w moździerzu ziele angielskie, liść laurowy, majeranek wraz z wódką, solą i pieprzem. Dokładnie posmaruj golonki utartymi ziołami. Odstaw na noc do lodówki.
  • Następnego dnia obsmaż je na smalcu, włóż do rondla, zalej bulionem, obłóż cebulą pokrojoną w grube plastry, przykryj pokrywka i duś ok 1,5 godziny na niedużym ogniu.
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

tvnpix