zamknij

Golonka po bawarsku

Przepis

drugie danie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | powyżej 3 godz. Czas przygotowania | wieprzowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia niemiecka Kuchnia | 1 Ilość porcji
Szlachecki przysmak
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Golonka po bawarsku
Golonka

Składniki

  • 1 golonka
  • odrobina majeranku
  • odrobina papryki
  • odrobina granulowanego czosnku
  • odrobina przyprawy do mięs
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 litr wywaru z włoszczyzny
  • odrobina pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
0
5

Sposób przygotowania:

  • Z golonki musimy wykrój kość, obsyp ją przyprawą i czosnkiem, a następnie odłóż na co najmniej godzinę.
  • Po tym czasie golonkę zwiąż, włóż do gorącego wywaru z jarzyn i gotuj pod przykryciem ok. 2 godzin, aż będzie miękka.
  • Golonkę można podawać z zasmażaną kapustą, albo z purre z grochu.

Przepis z programu "Smaki miasta" (TVN Warszawa)

"Smaki miasta" to program dla wielbicieli dobrej kuchni, którzy nie tylko lubią jeść, ale też samodzielnie oddają się pasji gotowania. Prowadzący sprawdza najlepsze warszawskie restauracje, uważnie bada specjalności karty, po czym samodzielnie przygotowuje przepis z menu restauracji!

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Kaczka pływaczka Przepis 30

Kaczka pływaczka

Kaczka i ziemniaki na słodko

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Wiśniowy drift Przepis 102

Wiśniowy drift

Sernik z sosem wiśniowym

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

tvnpix