zamknij

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Wykorzystaj mięso z rosołu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Robert SłuszniakGorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 8  kromek chleba żytniego
  • 400 g  pręgi wołowej z rosołu
  • 100 g  beszamelu
  • 75 g  chrzanu tartego
  • 1 sałata rzymska
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  •  oliwa
  •  sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba skrop oliwą i ztostuj pod opiekaczem.
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw.
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i uformuj lekko ugniatając.
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem.
  • Kromki chleba posmaruj sosem.
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora na to porcję mięsa, następnie pomidora i cebulę.
  • Na koniec przykryj kromką chleba. Lekko ugnieć.
Galeria foto (11)

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw
    Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw(2 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba skrop oliwą
    Kromki chleba skrop oliwą (3 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Opiecz chleb
    Opiecz chleb(4 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy
    Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy(5 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Mięso uformuj, lekko ugniatając
    Mięso uformuj, lekko ugniatając(6 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem
    Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem(7 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba posmaruj sosem
    Kromki chleba posmaruj sosem(8 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora
    Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora (9 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Lekko ugnieć sandwicha
    Lekko ugnieć sandwicha(10 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski
    Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski(11 z 11) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotlety mielone na ostro Przepis 19

Kotlety mielone na ostro

Nowa wersja znanego dania

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Kociołek łososiowo-pomidorowy Przepis 14

Kociołek łososiowo-pomidorowy

Przepyszna zupa — do wypróbowania!

Atletyczny kurczak Przepis 20

Atletyczny kurczak

Pomysł na lekkie drugie danie

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Pudding z bagietki Przepis 17

Pudding z bagietki

Pudding z bagietki? To możliwe nie tylko w Anglii

tvnpix