zamknij

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Wykorzystaj mięso z rosołu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakGorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 8  kromek chleba żytniego
  • 400 g  pręgi wołowej z rosołu
  • 100 g  beszamelu
  • 75 g  chrzanu tartego
  • 1 sałata rzymska
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  •  oliwa
  •  sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba skrop oliwą i ztostuj pod opiekaczem.
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw.
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i uformuj lekko ugniatając.
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem.
  • Kromki chleba posmaruj sosem.
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora na to porcję mięsa, następnie pomidora i cebulę.
  • Na koniec przykryj kromką chleba. Lekko ugnieć.
Galeria foto (11)

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw
    Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw(2 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba skrop oliwą
    Kromki chleba skrop oliwą (3 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Opiecz chleb
    Opiecz chleb(4 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy
    Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy(5 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Mięso uformuj, lekko ugniatając
    Mięso uformuj, lekko ugniatając(6 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem
    Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem(7 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba posmaruj sosem
    Kromki chleba posmaruj sosem(8 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora
    Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora (9 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Lekko ugnieć sandwicha
    Lekko ugnieć sandwicha(10 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski
    Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski(11 z 11) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Klasyczny śledź w śmietanie z pieczonymi ziemniakami i burakami Piotra Kucharskiego

Klasyka na twoim stole

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Szaszłyki wyborne Przepis 59

Szaszłyki wyborne

Nie tylko na sezon grillowy

tvnpix