zamknij

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Wykorzystaj mięso z rosołu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: Robert SłuszniakGorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 8  kromek chleba żytniego
  • 400 g  pręgi wołowej z rosołu
  • 100 g  beszamelu
  • 75 g  chrzanu tartego
  • 1 sałata rzymska
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  •  oliwa
  •  sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba skrop oliwą i ztostuj pod opiekaczem.
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw.
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i uformuj lekko ugniatając.
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem.
  • Kromki chleba posmaruj sosem.
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora na to porcję mięsa, następnie pomidora i cebulę.
  • Na koniec przykryj kromką chleba. Lekko ugnieć.
Galeria foto (11)

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw
    Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw(2 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba skrop oliwą
    Kromki chleba skrop oliwą (3 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Opiecz chleb
    Opiecz chleb(4 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy
    Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy(5 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Mięso uformuj, lekko ugniatając
    Mięso uformuj, lekko ugniatając(6 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem
    Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem(7 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba posmaruj sosem
    Kromki chleba posmaruj sosem(8 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora
    Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora (9 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Lekko ugnieć sandwicha
    Lekko ugnieć sandwicha(10 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski
    Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski(11 z 11) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

Harira by Joseph Seeletso
Przepis 61

Harira by Joseph Seeletso

Odrobina Afryki w twojej kuchni

Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

Kopytka Piotra Kucharskiego

Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

Chrupiące płatki owsiane Przepis 210

Chrupiące płatki owsiane

Pyszne i proste śniadanie

Gulasz z kopytkami Przepis 197

Gulasz z kopytkami

Wieprzowina w aromatycznym gulaszu

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

tvnpix