zamknij

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem

Przepis

lunch Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 30 min. Czas przygotowania | wołowina Główny składnik | 30 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 4 Ilość porcji
Adam Chrząstowski
Autor przepisu:
Wykorzystaj mięso z rosołu
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: Robert SłuszniakGorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

Składniki

  • 8  kromek chleba żytniego
  • 400 g  pręgi wołowej z rosołu
  • 100 g  beszamelu
  • 75 g  chrzanu tartego
  • 1 sałata rzymska
  • 1 pomidor
  • 1 cebula czerwona
  •  oliwa
  •  sól i pieprz
0
0

Sposób przygotowania:

  • Kromki chleba skrop oliwą i ztostuj pod opiekaczem.
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw.
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i uformuj lekko ugniatając.
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem.
  • Kromki chleba posmaruj sosem.
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora na to porcję mięsa, następnie pomidora i cebulę.
  • Na koniec przykryj kromką chleba. Lekko ugnieć.
Galeria foto (11)

Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski

  • Przygotuj składniki
    Przygotuj składniki(1 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw
    Beszamel zagotuj z chrzanem i przypraw(2 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba skrop oliwą
    Kromki chleba skrop oliwą (3 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Opiecz chleb
    Opiecz chleb(4 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy
    Podgrzaną pręgę podziel na porcje i włóż do formy(5 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Mięso uformuj, lekko ugniatając
    Mięso uformuj, lekko ugniatając(6 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem
    Nałóż na mięso porcję sosu i zapiecz pod opiekaczem(7 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Kromki chleba posmaruj sosem
    Kromki chleba posmaruj sosem(8 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora
    Nałóż na chleb liście sałaty i pomidora (9 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Lekko ugnieć sandwicha
    Lekko ugnieć sandwicha(10 z 11) Fot. Robert Słuszniak
  • Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski
    Gorący sandwicz z pręgi wołowej z chrzanem - Adam Chrząstowski(11 z 11) Fot. Robert Słuszniak
Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Sarna w wielkim mieście Przepis 20

Sarna w wielkim mieście

Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Zupa tajska Kasi Klich
Przepis 14

Zupa tajska Kasi Klich

Ogień w gardle!

Knedle ze śliwkami Przepis 1262

Knedle ze śliwkami

Przepis na słodki obiad

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Kolorowa samba warzywna Przepis 21

Kolorowa samba warzywna

Zdrowe i pyszne danie

Babka ziemniaczana Przepis 27117

Babka ziemniaczana

Podlaski specjał

Ryba w curry Przepis 15

Ryba w curry

Indie na talerzu

tvnpix