zamknij

Granola kokosowo-lawendowa

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Idealna do jogurtu lub twarożku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGranola kokosowo-lawendowa

Składniki

  • 500 g płatków owsianych
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki miodu lawendowego
  • 1 łyżeczka suszonej lawendy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni (opcja grzania: termoobieg).
  • Olej kokosowy i miód umieść w rondelku, podgrzej, aż do rozpuszczenia.
  • W misce wymieszaj płatki owsiane, wiórki kokosowe i suszoną lawendę.
  • Wlej rozpuszczony olej z miodem, ostrożnie wszystko razem wymieszaj.
  • Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wstaw do piekarnika, piecz przez około 40 minut, co jakiś czas mieszając, aż do lekkiego zarumienienia.
  • Gotową granolę wyjmij, porządnie ostudź, przesyp do słoika/puszki.
  • Granola idealnie smakuje z mlekiem, jogurtem naturalnym, twarożkiem, serkiem homogenizowanym, a nawet solo.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Pomidorki z karmelem i lodami Przepis 10

Pomidorki z karmelem i lodami

Deserowa wersja pomidora

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Corpus delicti końca lata Przepis 211

Corpus delicti końca lata

Przepyszny deser — słodki dzięki malinom i kwaśny dzięki cytrynie

Deser z mrożonych truskawek Przepis 17

Deser z mrożonych truskawek

Truskawkowe szaleństwo na poprawę nastroju

Przysmak młodości Przepis 137

Przysmak młodości

Kanapka idealna!

Grillowany ser halloumi Przepis 41

Grillowany ser halloumi

Najlepszy podany z figami i orzechami

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Carpaccio z buraków Kasi Klich
Przepis 66

Carpaccio z buraków Kasi Klich

Wytworna wersja pospolitego warzywa

tvnpix