zamknij

Granola kokosowo-lawendowa

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Idealna do jogurtu lub twarożku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: pannamadziaGranola kokosowo-lawendowa

Składniki

  • 500 g płatków owsianych
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki miodu lawendowego
  • 1 łyżeczka suszonej lawendy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni (opcja grzania: termoobieg).
  • Olej kokosowy i miód umieść w rondelku, podgrzej, aż do rozpuszczenia.
  • W misce wymieszaj płatki owsiane, wiórki kokosowe i suszoną lawendę.
  • Wlej rozpuszczony olej z miodem, ostrożnie wszystko razem wymieszaj.
  • Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wstaw do piekarnika, piecz przez około 40 minut, co jakiś czas mieszając, aż do lekkiego zarumienienia.
  • Gotową granolę wyjmij, porządnie ostudź, przesyp do słoika/puszki.
  • Granola idealnie smakuje z mlekiem, jogurtem naturalnym, twarożkiem, serkiem homogenizowanym, a nawet solo.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

Burgery z musztardą i boczkiem

W klimacie amerykańskiego baru

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Kanapki ze smażoną makrelą Przepis 150

Kanapki ze smażoną makrelą

Idealne na śniadanie lub kolację

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
Przepis 22

Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

Podany na delikatnym puree

Gulasz z fasolki z zielonym chili Przepis 62

Gulasz z fasolki z zielonym chili

Włącz warzywa strączkowe do swojej kuchni — to naprawdę zdrowe i smaczne!

Sałatka z marynowanymi grzybami Przepis 14

Sałatka z marynowanymi grzybami

Grzybowo-ziemniaczane szaleństwo serwuj na obiad!

Puszyste ego Przepis 14

Puszyste ego

Rozpływający się w ustach krem z sosem malinowym

Tatar ze śledzia
Przepis 13

Tatar ze śledzia

Rybna poezja na kromce pumpernikla

tvnpix