zamknij

Granola kokosowo-lawendowa

Przepis

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 1 godz. Czas przygotowania | ziarno Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | inne Kuchnia | powyżej 5 Ilość porcji
pannamadzia
Autor przepisu:
Idealna do jogurtu lub twarożku
Ugotowałem to!0
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
brakkomentarzy
Autor: pannamadziaGranola kokosowo-lawendowa

Składniki

  • 500 g płatków owsianych
  • 200 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju kokosowego
  • 3 łyżki miodu lawendowego
  • 1 łyżeczka suszonej lawendy
0
0

 

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzej do 200 stopni (opcja grzania: termoobieg).
  • Olej kokosowy i miód umieść w rondelku, podgrzej, aż do rozpuszczenia.
  • W misce wymieszaj płatki owsiane, wiórki kokosowe i suszoną lawendę.
  • Wlej rozpuszczony olej z miodem, ostrożnie wszystko razem wymieszaj.
  • Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • Wstaw do piekarnika, piecz przez około 40 minut, co jakiś czas mieszając, aż do lekkiego zarumienienia.
  • Gotową granolę wyjmij, porządnie ostudź, przesyp do słoika/puszki.
  • Granola idealnie smakuje z mlekiem, jogurtem naturalnym, twarożkiem, serkiem homogenizowanym, a nawet solo.

Zainspiruj nas

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Zobacz również

Kotleciki z brzoskwiniami Przepis 12

Kotleciki z brzoskwiniami

Dla tych, którzy lubią niebanalne połączenia

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików Przepis 80

Wrobiona cielęcina osadzona na talerzu z gangiem borowików

Klasyczne połączenie grzybów i mięsa

Chleb orzechowy Przepis 112

Chleb orzechowy

Mamy sprawdzone patenty na pyszny, domowy chleb

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach Przepis 21

Karp w sosie grzybowym Ani Starmach

Nowa wersja podania tradycyjnej ryby

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego Przepis 116

Pizza polska w wersji królewskiej Grzegorza Łapanowskiego

Pizza godna królów

Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

Bifeki faszerowane serem feta

Kotlety po grecku

Krem z brokułów z łososiem Przepis 1516

Krem z brokułów z łososiem

Zielono mi! Prosty przepis na pożywną zupę

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego Przepis 311

Ośmiorniczki w sosie pomidorowym Piotra Kucharskiego

Efektowne i proste danie

tvnpix