zamknij

KBR

Aktualności konkursowe GłosowaniePrzepisyZadania konkursowe i wynikiKonkurs i Nagrody

Grillowana kanapka z kiełbasą, mozzarellą i warzywami

Przepis konkursowy

śniadanie Rodzaj dania | proste Poziom trundności | 15 min. Czas przygotowania | pieczywo Główny składnik | 10 zł Koszt przygotowania | kuchnia polska Kuchnia | 1 Ilość porcji
baila_1
Autor przepisu: zobacz blog autora
Przepis zgłoszony do konkursu Kulinarny Blog Roku 2013
Ugotowałem to!3
Dodajdo ulubionych
Usuńz ulubionych
0Oceń przepisTwoja ocenaOcena przepisuJuż oceniłeś
Drukujprzepis
Drukujlistę składników
3komentarze
Jeśli chcesz dodać
przepis/inspiracje do ulubionych
zarejestruj się lub zaloguj
Autor: dogarowmarsz.blogspot.co.ukGrillowana kanapka z kiełbasą, mozzarellą i warzywami Kulinarny Blog Roku 2013

Składniki

  • 2 kromki ciemnego chleba tostowego
  • 1/2 łyżeczki jogurtu naturalnego
  • 1/2 łyżeczki musztardy
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 2 liście kapusty pekińskiej
  • 4 plasterki ogórka
  • 4 plasterki pomidora
  • 1/2 kulki mozzarelli
  • połowa cebuli
  • 6 plasterków polskiej kiełbasy
  • do posmarowania masło Lurpak
0
5

Sposób przygotowania:

  • Na suchej, rozgrzanej, grillowej patelni podsmażamy kiełbasę i cebulę
  • Kromki chleba smarujemy masłem (z obu stron)
  • Musztardę i jogurt mieszamy i smarujemy pieczywo (od wewnętrznej strony kanapki)
  • Na kromce chleba układamy kapustę pekińską, pokrojoną w plastry mozzarellę, kiełbasę i cebulę
  • Dodajemy plastry pomidora i ogórka
  • Całość posypujemy szczypiorkiem i przykrywamy drugą kromką chleba
  • Na tej samej patelni grillujemy kanapkę
  • Zjadamy jeszcze ciepłą. Smacznego

Komentarze (3)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
~Gość

Jej :O swietny przepis! A krakowska kani jak najbardziej pasuje :D

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      ~Gość

      może być kiełbasa krakowska od Kani? Pasuje smakowo do tego?

      • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
          0
        • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
            0
          • zgłoś naruszenie
          ~Gość

          może być kiełbasa krakowska od Kani? Pasuje smakowo do tego?

          • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
              0
            • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
                0
              • zgłoś naruszenie
              Pomoc | Zasady forum
              Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

              Zobacz również

              Kopytka Piotra Kucharskiego Przepis 2368

              Kopytka Piotra Kucharskiego

              Samodzielne danie lub przepyszny dodatek

              Szaszłyki wyborne Przepis 59

              Szaszłyki wyborne

              Nie tylko na sezon grillowy

              Sarna w wielkim mieście Przepis 20

              Sarna w wielkim mieście

              Burgery z dziczyzną i nietypowym dżemem

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego
              Przepis 22

              Smażony solony śledź Piotra Kucharskiego

              Podany na delikatnym puree

              Bifeki faszerowane serem feta Przepis 22

              Bifeki faszerowane serem feta

              Kotlety po grecku

              Kolorowa samba warzywna Przepis 21

              Kolorowa samba warzywna

              Zdrowe i pyszne danie

              Burgery z musztardą i boczkiem Przepis 412

              Burgery z musztardą i boczkiem

              W klimacie amerykańskiego baru

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach Przepis 10

              Ryż, kasza i kurczak w pomidorach

              Wszystko, co lubisz na jednym talerzu!

              tvnpix